Het kiezen van één babynaam kan al lastig zijn en nu verwacht je ook nog een tweeling. Dubbel zo moeilijk dus. Daarom geven we je in dit blog handige tips om tot twee babynamen te komen voor je tweeling. 

Samen maar toch alleen

Als je een tweeling verwacht, wil je er natuurlijk voor zorgen dat allebei de kinderen een eigen, unieke identiteit kunnen opbouwen. Het zijn per slot van rekening ook twee individuen. Aan de andere kant wil je ook dat de namen wel enigszins bij elkaar passen. Dat de namen elkaar versterken en niet te veel op elkaar lijken, zodat de kinderen niet door elkaar gehaald worden. Zo maak je deze moeilijke klus gemakkelijker. 

Niet identiek

Het is als ouder soms heel verleidelijk om twee namen te kiezen die veel op elkaar lijken. Voor jou zijn deze namen gemakkelijk, omdat jij je kinderen door en door kent straks. Voor je omgeving kan het juist een uitdaging zijn als de babynamen teveel op elkaar lijken. Ze vinden ze het al moeilijk om de kinderen uit elkaar te houden en met de op elkaar lijkende namen weten ze al helemaal niet meer wie ze voor zich hebben. Probeer daarom twee namen te kiezen die qua lengte op elkaar lijken, maar qua klank totaal anders zijn. Bijvoorbeeld Eva en Kim als je twee meisjes verwacht. Of juist Joep en Wolf als je twee jongens verwacht. Deze namen zijn alle vier kort, maar totaal verschillend. 

Dezelfde voorletter

Wil jij graag een gelijkenis toevoegen aan de namen? Dan zouden we het willen afraden om dezelfde voorletter te kiezen. Je kinderen zullen er hun hele leven last van hebben dat ze dezelfde initialen hebben. Waardoor post naar de verkeerde persoon gestuurd wordt of administratie fout gaat als zij allebei dezelfde dokter hebben bijvoorbeeld.
Wil je dezelfde voorletter geven? Kies er dan ook voor om nog een tweede naam te geven met een andere letter. Zo worden de initialen niet door elkaar gehaald. 

De betekenis

Je hoeft niet altijd direct te zien of te weten dat de namen bij elkaar horen. Zo kun je er ook voor kiezen om namen te kiezen met dezelfde betekenis. Zo zijn de namen Olivia en Olivier allebei afgeleid van olijf. Ben je op zoek naar twee meisjesnamen met dezelfde betekenis? Dan zijn Aimee en Esme allebei prachtige namen die “geliefde” betekenen. Krijg je een jongen en een meisje? Dan zou je een van de twee namen kunnen vervangen met David. David betekent ook “geliefd” of “vriend”. 

Dichtbij elkaar

Wil jij juist dat jouw kinderen geen overlappende namen hebben? Houd er dan goed rekening mee dat de namen qua lengte niet teveel van elkaar verschillen. Als je ene kindje een lange naam heeft en de ander een hele korte, kan het voelen alsof er een onderscheid is tussen de kinderen. Ook al is dit voor jou totaal niet het geval. 

Comments are closed.