r zijn in april nog niet veel blogjes verschenen. Iets met drukte, weinig inspiratie, mooi weer geweest en gewoon ontwijkend bloggedrag. Maar vandaag heb ik weer een spelletje voor jullie.
Een spelletje dat ik graag wilde hebben. Een tijdje geleden zag ik het bij de Big Bazar liggen, maar natuurlijk toen ik het wilde kopen was het uitverkocht.
Via een facebook groep zag ik het spelletje voorbij komen voor een klein prijsje. Dus “verkocht”. En zo hebben wij nu een nieuw leuk spelletje erbij, namelijk Kroko Loko

Kroko Loko

Kroko komt van krokodil en loko van lokomotief. Het doel van het spel is namelijk één zo lang mogelijke krokodil te krijgen.

Want hoe meer je onthoudt, hoe langer je krokodil wordt. En dit alles heeft te maken met je geheugen, een memo-spel dus.

Je kan het spelletje met 4 personen spelen. Aangeven wordt vanaf 4+, maar met een beetje hulp kan een 3 jarige dit spel ook al spelen.

Start spel

Elke speler kiest een stukje krokodil. Dat willen zeggen een voorkant (kop) en achterkant (staart). Alle andere kaartjes liggen met de diertjes naar beneden. Deze diertjes zijn namelijk het eten voor de krokodil. Deze dieren zijn verdeeld in landdieren, waterdieren en luchtdieren.

Om de beurt gooi je met de dobbelsteen. Je kan een landdier (groen) waterdier (lichtblauw) of luchtdier (donkerblauw) gooien. Je mag dan een kaartje omdraaien passend bij jouw gegooide dier/kleur. Heb je het goed, mag je kaartje tussen je krokodil kaartjes gelegd worden. Verkeerd? Dan mag de volgende speler gooien met de dobbelsteen.

De dobbelsteen heeft ook nog extra’s. Een mix van alle drie de kleuren/dieren. Dan mag je gewoon een kaartje kiezen. Een lachende krokodil betekent dat je een kaartje mag afpakken bij een andere speler en een krokodil met kiespijn betekent een beurt overslaan.

Een spel met variatie, dobbelen, maar ook onthouden. Het is een leuk spelletje om bijvoorbeeld cadeau te geven. Het spelletje kost namelijk rond de 8 à 11 euro Bij Big Bazar lagen ze namelijk voor 7,99 dacht ik, maar bij bol.bom betaal je bijvoorbeeld 10.99

Maar in ieder geval een fijne prijs wat betreft cadeautje.

Comments are closed.