Kinderen kunnen een lastige doelgroep zijn als het gaat om cadeautjes. De ene keer zijn ze weg van barbiepoppen en auto’s, terwijl ze er een week later niks meer van willen weten. Ook rages wisselen ontzettend snel; wat de ene week mega populair is, is de andere week weer saai.  Hierdoor kan het moeilijk zijn om leuke cadeautjes te bedenken voor bijvoorbeeld een kinderverjaardag. Gelukkig vind je hier mogelijke inspiratie om wél dat geweldige cadeau te kunnen vinden.

Kinderkleding

Hoewel het in eerste instantie een heel saai cadeau lijkt, zou kinderkleding zeker wel een schot in de roos kunnen zijn. Zeker als het kind bijvoorbeeld al heel lang zeurt om dat gave paar schoenen of die vette pet! Hoe cool is het om helemaal de blits te kunnen maken op school met je nieuwe sneakers, stoere rugzak of gave jas? En dat allemaal dankzij jou! Je kunt natuurlijk rechtstreeks aan het betreffende kind vragen wat hij of zij zou willen qua kleding en accessoires, maar vaak weten ouders ook wel raad. 

All-time favourite speelgoed

Kinderspeelgoed is er te kust en te keur. Bovendien wisselen rages zich in hoog tempo af. Speelgoed dat altijd te gebruiken is of altijd ‘in’ is, is dan ook de beste optie om te geven als cadeau. Het is immers zonde als je iets geeft wat slechts een tijdelijke rage is. All-time favourite speelgoed dat het altijd goed doet zijn bijvoorbeeld puzzels, bordspellen, Lego sets of Playmobil sets. Je kunt dit ook nog afstemmen per seizoen, zoals een bordspel of Lego set in het najaar en skeelers of een trampoline in het voorjaar. Ook kun je het speelgoed afstemmen naar de hobby’s en interesses van het kind. Kies bijvoorbeeld voor een grote knutselset voor de creatievelingen of ga voor een step, skelter of skateboard als het kind het liefst buiten speelt. 

Cadeaubonnen

Cadeaubonnen doen het bij kinderen ook altijd goed. In het begin weten ze niet goed wat ze ermee moeten, maar als je ze vertelt dat ze er zélf iets van kunnen uitzoeken zijn ze snel overtuigd. Denk bijvoorbeeld aan een cadeaubon voor een speelgoedwinkel; er is waarschijnlijk geen enkel kind dat dat zou afslaan! Wanneer het een kind betreft dat graag games speelt op een spelcomputer, kan het ook een idee zijn om een digitale cadeaubon te geven. Hiermee kan een spel worden gekocht en gedownload in de online ‘webshop’ van de spelcomputer. Zo zijn er cadeaubonnen voor de Playstation, Nintendo en de Xbox, waarmee online games kunnen worden aangekocht. Een handige tip is wel om de cadeaubon in het beheer van de ouders te laten en deze ook te verzilveren met hulp (en onder toezicht) van een volwassene. 

 

Comments are closed.