Kinderfeestje, een feest voor de kinderen. Hier verheugen de meeste kinderen zich wel op. Onze dochter heeft al meerdere feestjes gehad. 3 van haar zelf en feestjes van vriendinnen. Onze kleine man nog niet zoveel, maar hij is zelf ook pas 5 geworden en zijn eigen eerste feestje gevierd. Een leeftijd waarop de feestjes vaak pas starten.

Ook al heb je meerdere feestjes achter de rug, de vraag “wat geef je”, blijft!

 

Action en Kruidvat
Ik liet jullie 3 jaar geleden al weten dat dit twee winkels zijn waar je altijd wel wat leuks kan vinden, maar de kans groot is dat de jarige het al heeft. Ik koop vaak meerdere cadeautjes (zeker met kruidvat sale) en bewaar deze voor een kinderfeestje.

Zodra kinderen wat ouder worden is Action al vaak geen optie meer. Ze kiezen dan liever voor een gezamenlijk cadeau. Een goede oplossing. Zo krijgen ze iets wat ze echt willen.

 

Cadeau tips
Toch leek het me wel weer eens leuk om wat tips met jullie te delen. Cadeautjes die we hier in huis in ieder geval leuk vinden om te ontvangen, maar ook leuk zijn om te geven. Het gaat dan op kleine cadeautjes die je namens 1 persoon kan geven.

 

  • Krimpfolie. En jawel, dit kun je gewoon bij Action kopen. Het is niet duur. Dus ideaal om erbij te geven. Want het gebeurt wel eens dat kinderen een gezamenlijk cadeau doen en dit dan op 6,00 p.p. uitkomt. Meestal doe ik 7,50 dus is een kleinigheidje van de Action ideaal om er nog zelf bij te doen.

   Krimpfolie kleur je met potloden, knipt het uit, stopt het in de oven en je krijgt een hard, klein figuurtje ervoor terug. Leuk voor een sleutelhanger.

 

  • Magische krasblok. Wederom een Action cadeau. Het is een blok van 1,99. Je kan krassen met een pennetje en dan verschijnen er mooie kleuren.

 

  • Een leesboekje. Dit is vooral leuk voor kinderen die al kunnen lezen. Onze dochter vindt lezen leuk dus een eigen boek voor haar boekenkast vindt ze dan ook een prima cadeautje.

 

  • Spelletjes. Hier hebben ze altijd wel iets aan. Zo heb je al UNO junior voor 7,95. Tevens leuk voor broertjes en zusjes om samen te spelen.

 

  • Voor de meiden een leuk tasje. Ik kocht voor onze dochter, ze werd gisteren 8, een tasje via Aliexpress. Ze vond het tasje erg leuk en kan niet wachten tot ze het mee kan nemen om samen te gaan winkelen.

 

  • Knutselspullen, vast bekend om te geven. Maar ook dit is iets wat altijd wel gebruikt kan worden. Stickers, vouwblaadjes, glitterstiften of gelpennen. Voor zowel de meiden als jongens een prima cadeautip. Natuurlijk wordt dit vaak gezien als een standaard cadeau, maar toch. Je kan ook eens denken aan een punniksetje of borduurset.

 

Maar eerlijk is eerlijk, stiekem ben ik blij dat er steeds vaker voor een gezamenlijk cadeau wordt gekozen. Voor 5 en 6 jarige vind ik zelf nog wel makkelijk om iets te kiezen. Maar zodra ze ouder worden blijkt dit soms toch lastiger te zijn. Kinderen worden ouder en krijgen andere interesses.

Maar een cadeaubon kan dan natuurlijk altijd. Minder leuk om te geven misschien, maar voor de ontvangen zeer handig. En een cadeaubon kun je nog altijd op een leuke manier inpakken!

 

Comments are closed.