Gordijnen: ze maken de ruimte af in je woning. Is het tijd voor nieuwe gordijnen bij jou in huis? Dan denk je misschien dat je ze in een mum van tijd hebt uitgekozen, maar vaak valt het nogal tegen. Dit komt niet omdat je de gordijnen niet mooi vindt, maar omdat er een overvloed aan aanbod van gordijnen is. Je wilt per slot van rekening gordijnen kiezen die echt bij jouw interieur passen. Hoe je dat doet, vertellen we je in dit artikel.

Lichtinval en privacy bepalen

Wanneer je gordijnen gaat uitzoeken is het belangrijk om rekening te houden met wat voor soort kamer je te maken hebt en wat de wensen en behoeften met betrekking tot lichtinval en privacy zijn. Een slaapkamer draagt bijvoorbeeld hele andere behoeftes dan een kantoor of een woonkamer. Bedenk dus goed wat voor type ruimte je gaat decoreren.

Goed, hoe kan zo’n proces er dan uit zien? Zoals je wellicht wel weet, hebben gordijnen nooit een verruimend effect op de kamer, maar altijd verkleinend. Dit komt omdat je een stuk stof hangt voor het stuk waar juist daglicht doorheen komt. Wil je juist een intieme sfeer, kies dan voor gordijnen van een dikke stof en een warme tint. Denk aan fluweel of donkere prints. Wil je liever zoveel mogelijk een licht en ruimtelijk effect behouden? Kijk dan eens naar luxe inbetween gordijnen. Deze gordijnen zijn vaak van een dunnere stof, waardoor je zowel privacy als licht hebt in je kamer. Bijvoorbeeld natuurlijke materialen met een grote structuur, zoals linnen en katoen, zijn ideaal voor dit type gordijnen.

Twijfel je over welk type gordijn het beste past bij jouw wensen en behoeftes? Dan is het verstandig om met een expert te gaan kijken. Zij weten precies wat voor type gordijnen, de stof en lichtinval bij jou past.

Comments are closed.