Heb je er ooit aan gedacht om een ​haardmeubel toe te voegen aan je ruimte? Bij het inrichten van een nieuwe ruimte denken we meestal aan kleur, patronen, functionaliteit, texturen en verlichting. Soms denken we erover om natuurlijke elementen in huis te halen, zoals planten en bloemen. Maar er is nog een ander natuurlijk element waar we rekening mee moeten houden, vooral tijdens de koudere herfst- en wintermaanden: vuur.

Haardmeubels zijn niet alleen een decoratief middelpunt, maar ze brengen onmiddellijke warmte en gezelligheid in elke ruimte in je huis.

Wat is een elektrische haardmeubel?

Een elektrische haardmeubel heeft veel weg van een hout- of gashaard. Elektrische haarden gebruiken elektriciteit uit een standaard stopcontact als “brandstof” om warmte te produceren. Er zijn verschillende soorten elektrische haarden, waaronder elektrische inbouwhaarden. Een ingebouwde elektrische haard moet mogelijk direct worden aangesloten, wat meer beperkend kan zijn dan een “plug and go” elektrische haard.

Wat zorgt voor de vlammen in een elektrische open haard?

De vlammen op een elektrische haard worden geproduceerd door middel van LED-lampen of door een combinatie van lichtbronnen en roterende spiegels om het effect van flikkerende vlammen te genereren.

Moeten elektrische haarden geventileerd worden?

Elektrische haarden hoeven niet te worden geventileerd. Elektrische haardmeubels veroorzaken, in tegenstelling tot gas- en houthaarden, geen uitstoot en hoeven daarom niet te worden afgevoerd via een schoorsteen, directe ventilatie of een andere bron.

Aan welke kamers kun je een haardmeubel toevoegen?

Van de gezellige woonkamer tot de luxe badkamer, elektrische haarden kunnen met een standaard stopcontact in vrijwel elke kamer in je huis worden ingebouwd. Als vuistregel geldt dat elektrische haarden minstens een meter afstand nodig hebben van brandbare materialen zoals meubels, kussens, beddengoed, papier, kleding en gordijnen. Dit zorgt ervoor dat een haardmeubel past in meerdere verschillende ruimtes zoals een woonkamer, slaapkamer, studeerkamer, thuiskantoor, eetkamer en zelfs de badkamer. 

Voeg een open haard toe voor een gezellige winter

Als het buiten kouder wordt, verplaatsen de meeste familiebijeenkomsten zich naar binnen. Er is niet veel dat kan tippen aan de sfeer van een haardmeubel met zijn warme gloed en flikkerende vlammen. Open haarden verankeren de kamer en creëren een ruimte waar dierbaren zich omheen kunnen verzamelen.

Een elektrische haard in je ruimte stylen is eenvoudig. Als je weinig vloeroppervlak hebt, voegt een haardmeubel een statement toe en elimineert het rommel. Je kan hier een televisie aan toevoegen of deze net vervangen.

Comments are closed.