Nederland staat bekend als het fietsenland ter wereld. Bijna nergens anders vind je zoveel fietsen in het straatbeeld als in Nederland. Geen wonder dus dat wij al vanaf jonge leeftijd op de stalen ros gezet worden. Voor jonge ouders is het soms even puzzelen hoe zij hun kroost veilig met zich mee kunnen nemen. Om je een idee te geven van de mogelijkheden die je hebt om je kinderen veilig mee te kunnen laten fietsen, laten wij je graag zien welke middelen je kunt inzetten. Het maakt niet uit hoeveel kinderen je mee wilt nemen, er is altijd een manier te vinden om ze allemaal veilig en comfortabel op je fiets mee te nemen. 

Een kind achterop de fiets

Heb je een kind, dan kun je kiezen om een fietsstoeltje achter op je fiets te monteren. Dit is een heel goede manier om je kind de ruimte en het comfort te bieden om van een tochtje in de buitenlucht te kunnen genieten. Het fietsstoeltje is eenvoudig op je bagagedrager te monteren en zorgt voor voldoende stevigheid. Het stoeltje zelf zorgt ervoor dat je kind goed ondersteund wordt. Zo is de stoel bijvoorbeeld voorzien van een hoge rugleuning dat ook het hoofd kan ondersteunen.  Het stoeltje is voorzien van veiligheidsriemen die eenvoudig vast te maken zijn, maar die niet zo snel door het kind zelf los te maken zijn. Zo weet jij zeker dat je kind veilig zit. Kijk even naar de klasse van je stoeltje wanneer je er een gaat kopen. Klasse A15 is namelijk geschikt voor kinderen van 9 tot 15 kilo, klasse A22 is geschikt voor kinderen van 9 tot 22 kilo. 

Wil je twee kinderen meenemen? 

Als je meer dan een kind wilt meenemen, zou je ook nog een fietsstoeltje voor kunnen monteren, maar je kunt het ook anders aanpakken. Wat dacht je ervan om een fietskar te kopen? Een fietskar is een losse kar die je achter je fiets kunt hangen. Je kunt in deze fietskar twee kinderen meenemen en het voordeel van je fietskar is dat je de kar ook kunt gebruiken als kinderwagen. Dat is wel zo handig voor wanneer je ergens even wilt pauzeren, of op bezoek wilt gaan. Je koppelt de kar dan eenvoudig achter je fiets vandaan en je kunt de kar vervolgens zelf duwen. Je zult nauwelijks werk hebben van je kinderen en toch ben je heel mobiel. Ook goed om te weten: de kar is voorzien van een overkapping, dus zelfs in de regen fietsen zal door jouw kinderen leuk gevonden worden. 

Bekijk de mogelijkheden 

Als je wilt weten hoe jij veilig en comfortabel met je kind kunt gaan fietsen deze zomer, kijk dan even op de site van Prénatal. Hier vind je alles wat je nodig hebt voor een prijs waar je blij van wordt.

Comments are closed.