Vakantie in eigen land is best mooi. Wij wonen in Limburg, maar vieren twee weken vakantie in Zeeland. Daar zijn ontzettend mooie dorpjes en plekjes te vinden. En één ervan is het plaatsje Veere.

 

Zeeland

 

Drie jaar geleden waren we ook in Zeeland op vakantie. We bezochten toen o.a. Middelburg en Vlissingen en een kort bezoekje aan Veere. Die laatste plek wilden we toch nog een keer beter bezoeken. En dat ging, want wederom kozen we Zeeland voor onze vakantie bestemming.

 

Drie jaar geleden liet ik jullie weten dat we ook een dag naar het Arsenaal zijn geweest en dat er een fijne speelplek vlakbij onze camping is, Molen de Jonge Johannes.

 

En dit keer deel ik mijn uitje naar de plek Veere.

 

Veere

 

Het is een mooie, historische plek aan het water. Voor kinderen is er geen speeltuin, maar wel genoeg te zien. Veere is een plek met smalle straatjes. Er is een prachtige Grote Kerk en een Stadhuis. Veere heeft ook een museum, maar dit hebben wij niet bezocht.

 

 

Winkeltjes

 

Wij bezochten wat winkeltjes. Veere heeft er niet veel, maar oma’s snoepwinkeltje is prachtig. Zeer klein, maar met snoep uit oma’s tijd en personeel in bijzondere klederdracht. Een bezoekje waard. Zo zijn er nog winkels als Malle Jantje, De schaapskop en zee, water en schuim. Kortom gewoon winkeltjes om even rond te snuffelen.

 

Omgeving 

 

Verder is Veere vooral mooi om rond te lopen. De straten met de kinderkopjes, langs het water en bij de haven. Wij liepen ook door de stadswallen. Dit zijn gangen en hallen om de stad vroeger te beschermen. Ook is er een diepe regenput, uit 1551, gebouwd voor de Schotse kooplieden. Bij het wandelen kom je veel water tegen, hier waren kleine veerpontjes. Deze konden je dan naar de overkant brengen door zelf aan het touw te trekken.

 

 

Groot is Veere niet, maar de ochtend (of middag) krijg je er wel om. Terrasjes zijn er immers ook genoeg om even wat te drinken of eten.

 

Dus mocht je in de buurt zijn, is Veere een leuk plekje om even rond te wandelen. Daarnaast is er in zomer periode elke dinsdag markt. Dit is een historische markt, met elk week een ander thema.

 

Ben jij al eens in Veere geweest? 

 

Comments are closed.