Uitjes zijn leuk, maar soms ook prijzig. Denk maar eens aan een dagje pretpark. Met een gezin van 4 ben je dan al snel een hoop geld kwijt. Natuurlijk zijn dit ontzettend leuke uitjes, maar er zijn ook genoeg uitjes die geen of zeer weinig geld kosten en ook leuk zijn. Bij de mamachallenge is er dan ook een opdracht over gratis uitstapjes.

 

Gratis uitstapje
Er zijn best wat leuke uitjes te bedenken die geen of weinig geld kosten. Zo is een uitje naar de kinderboerderij bij de meeste kinderen al een feest. Vaak zijn er ook leuke speeltuinen in de buurt waar je naar toe kan. Of een heerlijke wandeling in het bos.

 

De Houtsberg

Gisterochtend scheen de zon en ik wilde graag even met de kinderen iets leuks doen. En zo kwam ik op het idee om naar de Houtsberg te gaan. De Houtsberg ligt in het Zuiden van het land. Midden-Limburg.

Het is een natuurgebied om te spelen. Ze hebben er een grote berg zand, iets dat voor kinderen al plezier geeft.

Ook zijn er speeltoestellen. Deze zijn eenvoudig, maar uitdagend voor de kinderen. Aanliggend is een bos waar veel hutten zijn te vinden, waar de kinderen ook heerlijk kunnen spelen.

 

Het fijne aan deze speelplek is dat er ook picknicktafels staan. Je kan er als ouders zijn ook zitten. Zelf hadden we vandaag een dekentje meegenomen. Want picknicken vinden de kinderen natuurlijk weer gezellig.

En nog iets wat erg handig is, toiletten. Wc-papier moet je overigens zelf mee nemen, maar dat vind ik minder erg.

 

Ik kende deze plek van jaren geleden, maar inmiddels is deze speelplek wel leuker geworden door de vele hutten en speeltoestellen. Wij gaan er zeker nog eens naar toe!

Een gratis uitje met veel speelplezier.

 

Dit was mijn 3e opdracht voor de mamachallenge2017. Niet gepland, maar vanmorgen spontaan besloten om dit uitstapje te maken.

 

En er waren al mama’s die me voor gingen met deze opdracht:

Roelina van ging naar een natuurspeeltuin, Roxanne ging naar Geertje’s Hoeve,  

en Priscilla liep het houten pad.

 

Comments are closed.