De komende twee weken is het vakantie. Ik zocht naar (gratis) activiteiten die je dan ook de komende twee weken kan doen in Limburg. Gratis uitjes zijn natuurlijk altijd meegenomen. Lekker wandelen of naar het bos gaan hoort daar bijvoorbeeld ook bij. Maar ik heb nog een paar andere uitjes gevonden die je kan doen. In ieder geval uitjes die minder dan 10 euro p.p. kosten.

Er zijn vast en zeker nog meer activiteiten en uitjes in Limburg te doen dan alleen die je hier kan lezen. Maar het begin heb ik voor jullie gemaakt…

 

    • Gratis activiteiten

 

Vrijmarkt Weert
Met Koningsdag zullen er natuurlijk veel activiteiten te vinden zijn. Zo zijn er veel leuke vrijmarkten en activiteiten te doen.

In Weert start woensdagavond 26 april 20:00 een vrijmarkt. Deze vrijmarkt duurt tot donderdag 16:00

Het is een grote markt en altijd wel iets te vinden. Voor een klein bedrag kun je ook een kijkje nemen in de St.Martinuskerk. Een toren van maar liefst 78 meter.

 

Loeren bij de Boeren
Zondag 30 april is er loeren bij de boeren. Dit jaar in de regio Peel en Maas. Een activiteit die wij vorig jaar met onze kinderen gedaan hebben. Ontzettend leuk en leerzaam. Bij verschillende boerderijen mag je dan een kijkje komen nemen. Je kan er voor kiezen die boerderijen te bezoeken per fiets, maar het kan natuurlijk ook met de auto. Meer informatie vind je hier.

 

Braderie Echt
Zondag 30 april is er een grote braderie in Echt. Een jaarmarkt met ca. 250 stands. Er zijn niet alleen kraampjes, maar ook muziek en activiteiten voor de kinderen. De entree en het parkeren zijn gratis.

 

Street Art
In Heerlen kun je naar gaaf street art kijken. Zeker met wat oudere kinderen is dit interessant. Jenny schreef hier een een leuke blog over, zodat je er al van tevoren het één en ander vanaf weet.

 

Bergaafplek Margraten
Een activiteit die voornamelijk voor de oudere kinderen is. Deze begraafplek  isdeze enige Amerikaanse begraafplaats in Nederland zijn ruim 8.000 militairen begraven.

Je kan er gratis een rondleiding krijgen en is dagelijks van 9:00 tot 17:00 geopend.

 

Natuurspeeltuin Nazareth in Maastricht
Een heerlijk ruig terrein, met grasland en spontane bosjes, waar kinderen zich uit mogen leven in de volle natuur. Spelen is hier voor hen één groot avontuur. Kruipen door de ‘geheime’ toegang richting het kasteelpark, gegraven moerassige delen en een flinke heuvel met grote boomstammen en mergelblokken. Ouders hoeven niet ongerust te zijn, want de natuurspeeltuin is uitvoerig gecheckt op veiligheid.

 

    • Betaalde activiteiten

 

Oertijd in Kasteelpark Born.
Vanaf 18 april tot en met 7 mei kun je in het Kasteelpark kennismaken met de Oertijd. Aan de kassa ligt een leerzame speurtocht te wachten. Volg de voetsporen en maak kennis met de dino’s uit onze tijd. Onderweg kun je als een echte paleontoloog botten opgraven in de zandbak, een kijkje nemen bij de fossiele zee-egels, je schoenen uittrekken bij het blote voetenpad, een grottekening maken of een Ice-Age puzzel leggen!

Tevens kun je in Kasteelpark Born kijken naar dieren, heerlijk wandelen en eventueel wat drinken en hapje eten op het terras. De entree is € 6,00 voor kinderen en € 7,50 voor volwassenen.

 

Speeltuin Kitkensberg Roermond.
Laura wees me hierop. Zij schreef er al een blogje over. Het is low budget, want je betaalt maar 1 euro entree. Er is genoeg speel plezier voor de kinderen en ontzettend leuk. Zelf zijn we er ook al eens geweest. Ook voldoende plek om heerlijk met een picknickkleed te gaan zitten.

 

Blotevoetenpad Brunssum
Een activiteit die wij afgelopen jaar deden. Onze dochter vond het ontzettend leuk. Maar eerlijk is eerlijk, ook ik vond het leuk. Wij willen dan ook nog eens terug gaan, nu onze kleine man inmiddels 3 jaar is. Hij is nu bijna groot genoeg om gezellig mee te wandelen. De entree is € 6,50 voor volwassenen en € 3,50 voor kinderen t/m 12 jaar  (t/m 2 jaar gratis)

 

Mergelrijk Valkenburg
Valkenburg is al een mooie plaats om naar toe te gaan. Je kan er wandelen, terrasje nemen en met de kabelbaan het hogerop zoeken. Maar je kan ook het mergelrijk bezoeken. Op de blog van thuisleven kun je hier over lezen. Je gaat dan de grotten in. De entree is incl een eigen gemaakt mergelsouvenir. Vanaf 12 jaar betaal je € 9,50 en kinderen van 4 t/m 12 jaar betalen € 7,50

 

Aspergerie 2017
In museum de Locht (Melderslo) is zondag 30 april een asperge dag. Deze dag kun je van 11:00-17:00 terecht. En om 13:00 zijn er demonstraties. Je kan er kijken, proeven en de kinderen kunnen er broodjes bakken. En deze dag is er ook nog eens muziek. Parkeren is gratis. Volwassenen betalen € 8,00, kinderen t/m 12 jaar€ 4,00 en kinderen t/m 4 jaar zijn gratis.

 

Uiteten

Wil je graag gaan uiteten met je kinderen tijdens de meivakantie? Lees dan maar eens hier welke opties dat er zijn. Barbara van Onlybyme zet wat op een rijtje voor ons. Ook geeft ze nog een andere leuke tip. In Arcen kun je glow golf spelen. Een alternatieve manier voor midgetgolf.

 

Heb jij nog een tip, activiteit of een leuk uitje in Limburg? Laat dit dan even weten in een reactie onder dit blog of op facebook onder het artikel.

 

 

 

Comments are closed.