Afgelopen weekend was er veel regen. Het is dan heerlijk om thuis lekker te spelen of knutselen. Onze kinderen vinden het beide leuk om te knutselen. Ze kregen van Sinterklaas twee leuke setjes. Hier zijn ze dan ook al mee bezig geweest. Knutselen is natuurlijk niet alleen voor regen dagen, maar ook in de Kerstvakantie is een dagje knutselen best leuk.

 

Zandkunst

 

De kinderen kregen een leuke set van zandkunst. Deze set vond ik bij Baker Ross. In een set zitten 7 verschillende kleuren zand: rood, blauw, geel, oranje, groen, paars en zwart. Ook nog 6 verschillende ontwerpen. ( Formaat insect: 13 cm x 10 cm. )Trek de voorgesneden delen los en strooi vervolgens het zand op de plakkerige ondergrond. Het leuke is dat er bij deze set ook magneetjes aanwezig zijn. Je hebt uiteindelijk dus 7 gekleurde magneet insecten. Bij ons hebben ze al een mooie plek in huis.

Deze set is nu in de aanbieding voor vier euro. Maar er zijn ook nog andere leuke setjes te verkrijgen. Zo zag ik dat er nu ook superhelden zijn. Heel leuk! Wellicht een idee voor een kinderfeestje. Deze set kost 6 euro voor 8

 

Onze 5 en 8 jarige vonden deze set beide erg leuk. En nee, het zand geeft geen kliederboel. Wanneer je ze leert kleine gaatjes te maken in de zakjes en voorzichtig te schudden gaat het prima. Het overige zand, wat teveel op het kartonnetje is geschud, kunnen ze in een bakje doen.

 

Mozaïek

 

Een tweede knutselsetje dat ze kregen, was afkomstig van de Action. Ik betaalde er maar 1,99 voor. Het is een set met meerdere grote, kartonnen kaarten. Deze kunnen ze zelf vullen met de gekleurde, bijgeleverde stickertjes. Beide kinderen kregen een eigen thema. Onze zoon een jungle thema en onze dochter kreeg dieren. Wederom ook weer leuk om cadeau te geven, net zoals de denksport boekjes.

Knutselen

 

Ik vind zulke setjes altijd wel leuk. De kinderen vermaken zich er prima mee. Ze spelen natuurlijk ook graag met hum playmobil en lego, maar crea bezig zijn vinden ze beide ook fijn. Daarom zijn zulke setjes ideaal ook gezien de prijs. En zo ben ik dus geregeld op zoek naar leuke creatieve knutselsetjes voor onze kinderen.

 

De zandmagneetjes hebben ze inmiddels allemaal af, maar met de mozaïek kunnen ze in de Kerstvakantie nog aan de slag.

 

Welke zet lijkt jouw het leukste?

 

Comments are closed.