De laatste tijd kwamen er weinig creabea blogs online, maar vandaag eindelijk weer eens iets creatiefs. Via een Facebook groep mocht ik gratis kleine pompoenen ophalen. Ontzettend leuk voor de herfst en Halloween, al doen wij zelf eigenlijk weinig rondom dit thema. Samen met de kinderen hebben we de pompoenen gepimpt.

Mini pompoenen

Een mevrouw had kleine pompoenen die je gratis mocht ophalen. Ze had er enorm veel, achteraf jammer dat ik er niet meer heb mee genomen. Echter dacht ik ook aan andere mensen dus vond ik 5 dan wel netjes. Zo had ik een pompoen en beide kinderen hadden er 2.

Het zijn hele kleine pompoenen, maar ook hier kun je wat leuks mee doen.

Wij kozen ervoor ze simpel te versieren met watervaste stiften en verfstiften. Dit ging prima. Om ze net wat vrolijker te maken, gebruikten we cadeaulint voor wat haartjes.

Wat ik ook echt leuk vond was een bloempotje van de kleine pompoen. Je snijdt dat het bovenste gedeelte eraf, haalt de pompoen leeg en vult het met een klein plantje of bloemetje. Met zo’n kleine pompoen is het natuurlijk lastig ze uit te hollen en dan een gezichtje eruit te snijden. Maar genoeg andere leuke dingen dus die je kan maken met deze schattige pompoenen.

Voor de kinderen weer een (korte) creabea middag in de herfstvakantie.

En zie hier het resultaat van de kinderen. Vrolijke pompoenen die we op de kast een plekje gaan geven, heerlijk die herfstsfeer.

Comments are closed.