Werkend in het onderwijs wordt er min of meer van je verwacht dat je iets maakt voor Moederdag. Ik vind dat als juf zijnde ook leuk om te doen. Dus ook dit jaar heb ik samen met de klas wat gemaakt voor Moederdag. In verband met de meivakantie moesten we er tijdig mee beginnen.

In de onderbouw hebben de kinderen een tissue doos versierd. Dit hebben ze gedaan door sitspapier te scheuren en de doos ermee beplakt. De kinderen maakten er bloemetjes op en woorden als “mama” en “love” De tissue doos is opengemaakt en al 1 zakdoekje iets eruit gehaald. Ingepakt met cellofaan en een lintje erom gedaan. En nog een gedichtje eraan gehangen.

In mijn groep 8, bovenbouw, heb ik de leerlingen laten kiezen. Wil je wel of niet iets maken voor mama. Daarna de keuze wat wil je maken. Mijn groep 8 bestaat voornamelijk uit jongens. Ze vinden knutselen niet allemaal even leuk. Daarbij voelen ze zich al groot en vinden een cadeautje knutselen al snel kinderachtig. Ze hebben de leeftijd dat ze met broer of zus of hun vader iets gaan kopen in de winkel.

Toch kozen een aantal kinderen ervoor om iets te maken. Ik had drie keuzes voor ze:

  • Een klei werkje. Een rechthoekje stuk klei waarom ze iets mochten maken. De klei is afgebakken in de oven. Daarna kon de klei beschilderd worden. Als laatste hebben we het vernist en ook ingepakt.
  • Met strijkkralen een leuke sleutelhanger maken. Eenvoudig, maar ze vonden het ontzettend leuk om te doen.
  • Een werkje met hout en spijkers. Een houten plankje waarop ze in een figuur spijkers konden slaan. Daarna met garen het figuur vullen. Wederom ingepakt met cellofaan

Ook andere bloggers zijn rondom dit onderwerp aan de slag gegaan. Zo worden er verschillende dingen gedeeld; knutselwerkjes, DIY werkjes, win acties… daarom voor jullie hier een rijtje van andere bloggers:

  • Op Kidzblogger kun je wat leuke tips lezen voor Moederdag
  • Via De wereld van kinderen zie je 10 leuke budget tips voor Moederdag
  • Saskia’s wereld heeft een overzichtje geplaatst van win acties rondom Moederdag

Wat krijg ik?

Wat ik zelf ga krijgen? Dat is nog een verrassing. Beide kinderen hebben iets gemaakt. De kleine man op de peuterspeelzaal en de grote dame in groep 1. De werkjes liggen al goed verstopt in huis. Ik moet dus nog even wachten…. tot 8 mei…

Comments are closed.