11 november is het Sint Maarten. Afgelopen jaar kochten we een papieren lampion. Helaas waren deze niet erg stevig. Daarnaast vind ik het gewoon leuk om samen met de kinderen te knutselen. Daarom besloten we dit jaar om weer zelf een lampion te maken.

In ons dorp vierden we afgelopen vrijdag al Sint Maarten, maar mocht het bij jullie nog gevierd worden en een lampion tip nodig? Lees dan vlug verder…

De pet-fles lampion

Met een lege pet fles kun je ontzettend leuke lampions maken. Deze lampions zijn ook nog eens stevig. Ideaal dus. En aangezien je tegenwoordig van die handige stokjes met lichtjes erin hebt is deze knutsel variant dus prima.

Samen met de kinderen ging ik dan ook aan de slag met een pet-fles. De kinderen kozen voor vogeltjes / uiltjes.

Wat je nodig hebt:

-Pet-fles

-Sits papier. Dit is dun papier, waar je een beetje doorheen kijkt en makkelijk te scheuren is.

-Cupcake vormpjes

-Wiebeloogjes

-Veertjes

-Papier, plakkertjes etc.

-Schaar, lijm, nietmachine

Hoe maakten wij deze lampion:

Ik sneed eerst met een mesje de bovenste rand van de fles. Daarna hebben we de fles met gescheurde stukken papier beplakt. Vervolgens namen we de cupcake vormpjes. Om ervoor te zorgen dat ze niet los lieten, heb ik ze nog extra bevestigd met een nietje. In de vormpjes plakten we de wiebeloogjes. Verder nog een snaveltje en versieren maar. Onze jongste plakte er verschillende stickertjes op en onze dochter koos voor armpjes en beentjes d.m.v. muizentrapjes.

Deze lampionnen zijn eenvoudig en heb ik in 45 minuten gemaakt. Prima knutselwerkje met een leuk resultaat.

Nog meer lampionnen

Inmiddels alweer 3 jaar geleden dat ik voor onlybyme een drietal lampionnen knutselde. Je vindt ze hier. Een lampion gemaakt van een papieren bordje, een lampion van gelamineerd papier en een glazen potje. Stuk voor stuk, makkelijk te maken.

 

Comments are closed.