Over een week is het Vaderdag. Kinderen maken op school knutselwerkjes voor hun vader. Dit blijft gewoon leuk. Een persoonlijk, eigen gemaakt cadeautje. Ook ik maakte iets met de kinderen op school.

Een werkje dat niet alleen voor Vaderdag kan, maar ook voor Moederdag een verjaardag of gewoon als knutselles. Toch is het wel een persoonlijk cadeautje geworden.

Benodigdheden:

  • Stevig wit papier / Karton
  • Schaar en lijm
  • Oude tijdschriften
  • Washi tape / Lintje / Cellofaan
  • Eventueel een sjabloon

De kinderen kiezen een figuur dat bij hun vader past. Een persoonlijk iets. De ene vader houdt van auto’s de andere heeft bijvoorbeeld een snor of je kan kiezen voor een huisdier. De kinderen tekenen dit als sjabloon op het witte papier. Je kan er ook voor kiezen een kleurplaat te printen. Deze uit te knippen en over te trekken.

Daarna worden er allemaal dunne rechte reepjes geknipt uit de tijdschriften. Hier ga je het sjabloon mee vullen. Dit kan met verschillende kleuren papier. je kan er ook voor kiezen om 1 bepaalde kleur aan te houden.

De randjes knip je met een schaar bij, ook rondingen mag je bijknippen. De reepjes worden allemaal in dezelfde richting opgeplakt.

Als alles gevuld is kun je met washi tape een mooie rand eromheen maken. Op deze manier vorm je een schilderij. Ook kunnen ze er iets voorop schrijven of aan de achterkant. Iets dat te maken heeft met Vaderdag.

Gaatjes met de perforator maken, lintje erdoor en je hebt een mooi schilderij. Een optie is nog, wanneer je A4 of A3 papier hebt gebruik, om het eerst te lamineren. Op deze manier is het helemaal stevig, En inpakken is natuurlijk ook nog mogelijkheid. En klaar is je Vaderdag cadeautje. (Helaas ben ik de foto vergeten die hierbij past). Wel nog het eindresultaat van het knippen en plakken:

Ook andere bloggers hebben een blogpost geschreven m.b.t. Vaderdag:

  • De blogger van Gewoon-Wij maakte een mooi schilderij van vader en kind
  • Wil je kans maken op een Vaderdag Cadeau (winactie)? Saskia’s Wereld maakte er een mooi overzicht van.
  • Op haar oude blog, Poldermama, geeft  Marstyle, een cadeautip voor Vaderdag.

Comments are closed.