Ik blijf het heerlijk vinden om te knutselen. Zeker in mijn kleuterklas vind ik dit erg leuk om te doen. Onze klas hangt dan ook al vol met fleurige werkjes rondom het thema jonge dieren (lente). Maar ook Pasen komt eraan. Thuis met de kinderen kan er nog wel wat meer geknutseld worden. Vandaag deel ik in ieder geval wat leuke ideetjes om te knutselen.

Knutsel ideetjes

Knutselen hoeft echt niet altijd veel tijd in beslag te nemen. Je kan al eenvoudige werkjes maken die erg leuk zijn. Via Pinterest kom je bijvoorbeeld al van alles tegen. En eerlijk is eerlijk, mijn inspiratie komt hier ook vaak vandaan. Ik kies zelf vaak knutselwerkjes waarbij je materialen gebruikt dat overal wel te koop is. Dat is toch wel het handigste.

Diertjes

In de lente zijn er veel jonge dieren. In onze kleuterklas werken we dan ook aan dit thema. We maakten al een kuikentje dat uit een ei komt en lammetjes. Beide met materialen die je thuis wel in huis hebt of te koop zijn bij bv de Action of Hema. Ik ga dit keer geen beschrijving erbij geven, de foto’s spreken wel voor zich. Mochten er vragen zijn, dan mag je die natuurlijk altijd stellen.

Kuikentje

Je kan voor de oogjes ook kiezen voor wiebeloogjes. Of i.p.v. watjes voor een pluizig effect kiezen voor gele veertjes. Net wat je zelf leuk vindt. Ik vind ze er in ieder geval schattig uitzien.

Schapen

Schaapjes kun je op verschillende manieren knutselen. Met een rondje, stevig karton of bierviltje, kom je al een heel eind. Houten wasknijpers en oogjes erbij en je bent al heel ver. Ik maakte schaapjes van wol en macaroni. Ideetjes genoeg.

Pasen

Een sjabloon, paashaas of ei uitknippen. Dit plak je op een vel papier dat je met gekleurde repen hebt beplakt. Dit werkje kun je overigens met van alles maken. Bloemen, dieren, net wat je leuk vindt. Maar deze paashaas kan voor het raam vrolijk staan.

Een paasslinger is ook erg leuk om te maken. Zoals je ziet kan dit al heel eenvoudig. Maar ook dit staat gewoon vrolijk in huis. En wat dacht je van verven? De kinderen stempelden een paar jaar geleden deze mooie paaseitjes. Wellicht iets dat ik binnenkort weer met ze kan gaan doen. Verven is toch favoriet hier in huis.

 

Heb je al inspiratie op gedaan door mijn knutsel tips?

 

Comments are closed.