Kleuren is hier in huis een favoriete bezigheid. Dochterlief kleurt het liefst met stiften. Dit kleurt makkelijk en snel. De kleine man geef ik vaak nog van die dikkere kleurpotloden om te kleuren. Zo leert hij een juiste greep.
Maar wat ik zelf bijvoorbeeld erg leuk vind is wasco. Hier kun je mooie tekeningen mee maken. En dat deed ik op mijn werk, kleuren met wasco.

Wasco en ecoline

Wat ik elk jaar wel 1 of 2 keer tijdens de knutsellessen doe is kleuren met wasco en de achtergrond opvullen met ecoline. Het geeft altijd een mooi resultaat. Dit keer liet ik de kinderen van mijn klas een octopus tekenen. Goed, dik inkleuren met wasco. De achtergrond werd natuurlijk blauw van de zee en dat deden we met ecoline.
Links onder was dan wel niet de opdracht, maar ik vind het resultaat wel erg leuk geworden. Met wasco gekleurde vissen getekend en een blauwe ecoline achtergrond.

Wasco met zwarte achtergrond

Bij de lente en zomer passen natuurlijk vlinders. Op A3 papier kopieerde ik een grote vlinder. Ook deze werd met wasco gekleurd. Het mooiste resultaat is wanneer je zo min mogelijk wit ziet.

De vlinder knipten we uit en plakten we op een groot zwart vel. De wasco komt zo mooi naar voren.Twee leuke werkjes die je met wasco kan maken.
Wat vind jij van wasco?

 

Comments are closed.