De herfst is al even bezig, maar thuis is er nog geen herfstversiering in huis. Afgelopen week te druk geweest met andere dingen regelen. Maar dit weekend brachten we daar verandering in. Samen met de kinderen ben ik gaan knutselen. Want dat vinden we immers alle 3 leuk.

We maakten een vrolijk theelichtje in de herfstkleuren.

Benodigdheden:

    • Glazen pot of kleine potjes (ik kocht ze bij de action met een hengel eraan)
    • Mod Podge (te koop bij Xenos en Action)
    • Sits papier (ik kocht het bij Kruidvat)

We kozen voor de herfstkleuren. Licht en donkergroen, rood en geel. Later zag ik dat we ook nog oranje hadden kunnen nemen.

Van het sitspapier scheur je kleine stukjes. Vervolgens plak je ze met een beetje mod podge op het glazen potje. Wanneer het potje helemaal beplakt is ga je er nog een keer met een beetje mod podge overheen. Op deze manier zit alles goed vast geplakt.

Laat het potje goed drogen. Doe er een waxinelichtje in en je hebt een mooi lichtje gemaakt. Doordat het sitspapier doorzichtig is, krijg je een mooi effect, het licht gaat er namelijk doorheen.

Dit knutsel werkje kun je al prima doen met kinderen vanaf 2,5 jaar. Want onze kleine man van deze leeftijd kon het al prima. Scheuren geen probleem, potje insmeren met de lijm, ook geen probleem. Dus leuk om met zijn allen te maken.

De lichtjes krijgen een mooi plekje op de kast. En in de avond maken we de kaarsjes aan.

 

Comments are closed.