Ook dit schooljaar mag ik de handvaardigheidslessen geven. Geen probleem, want ik vind knutselen, tekenen oftewel met de kinderen iets leuks maken wel gezellig. Ik zoek dus geregeld via Pinterest of in leuke boeken voor teken- en knutselwerkjes.

 

Omdat de herfst in aantocht is had ik voor het herfst thema gekozen. Ik had twee verschillende opdrachten gevonden. Beide met wasco.

 

Opdracht 1: teken iets over de herfst (boom-egel-blaadje). Kleur dit met wasco en laat de achtergrond wit. De achtergrond werd op het laatst met ecoline gevuld. Met ecoline kun je veel leuke werkjes doen. Er zullen er dus vast nog nog meer volgen.

 

Opdracht 2: teken met zwarte stift een boom of een stukje van een boom. Kleur deze helemaal zwart. De achtergrond kleur je met wasco. De achtergrond mochten ze niet 1 kleur geven, maar verschillende kleuren in een motief. Strepen, schuine strepen of bijvoorbeeld cirkels.

 

Voor kinderen die tekenen moeilijk vinden kun je ook een kleurplaat printen. Deze kunnen ze natekenen of gewoon kleuren met wasco. Ook dan krijg je leuke resultaten.

 

Ik probeer meestal zelf een voorbeeld te maken of anders via Pinterest een voorbeeld te laten zien. Voor de kinderen een stuk duidelijker dan dat ik alleen uitleg geef.

 

Thuis ga ik binnenkort ook met A. aan de slag voor leuke herfst knutsels in huis te maken. Zodat we een gezellige herfstsfeer in huis krijgen.

 

Welke herfst knutselen maken jullie kinderen op school?

 

Comments are closed.