Het is alweer een hele tijd geleden dat ik iets deelde over de handvaardigheid lessen met mijn groep 8. Dit heeft te maken met het feit dat we een paar lessen bezig zijn geweest met de techniektorens en ik door omstandigheden 2 donderdagen niet aanwezig was.

 

Maar afgelopen donderdag stond er weer iets op de planning. Niet bedacht door  mij 😉 maar de leerlingen vonden het erg leuk en daarom deel ik het graag.

 

Op donderdag is er vaak een mannelijke collega bij mij in de klas. En hij stelde voor om te gaan figuurzagen. Ik heb er zelf niet veel verstand van en hooguit een paar keer gedaan. Maar hé, met een klas vol jongens is dit natuurlijk leuk.

 

Ze kregen een stukje hout en daarop mochten ze iets tekenen. De meeste kinderen kozen voor een kleurplaat en tekenden deze door middel van overtrek papier over. Er werd o.a. gekozen voor een zeilboot, vliegtuig, poes en dolfijn.

 

Daarna aan de slag met de zaagjes. Mijn collega legde alles goed uit. Tandjes van het zaagje omlaag, niet te snel op en neer, want dan wordt het zaagje te warm en kan het stuk gaan. De kinderen gingen enthousiast aan het werk. Ze hadden er echt plezier in. En het is me gelukt om de kinderen te helpen. Ja, juf kan toch ook nog wel figuurzagen.

 

De figuren mogen nog gekleurd of geverfd worden. Hier is nog niet iedereen aan toe gekomen. Maar de resultaten zijn zeker leuk geworden. Trots op hun doorzettingsvermogen!

 

Heb jij wel eens gefiguurzaagd? En wat vind je van de resultaten van mijn groep 8?

 

Comments are closed.