Je had al kunnen lezen dat wij weer een eigen moestuintje hebben. Een beetje in onze eigen tuin, maar ook een stukje bij mijn schoonmoeder.

 

Thuis stonden er nog wat plantjes in kleine bakjes. Mijn vriend kwam in een reclame krantje een kweekkast tegen. Een houten kist op poten en wieltjes. Bovenin 2 luikjes om de kast te openen. De prijs die erbij stond was 99,95. Eerlijk is eerlijk, ik vond dat toch wel duur voor zo’n houten kast. Daarbij is maar de vraag of het ook echt werkt.M. vond hem geweldig en wilde hem graag hebben. Ideaal voor in onze tuin. Zeker omdat de kast wieltjes heeft en zo verrijdbaar is.

 

We hadden nog steeds een restje hout liggen. M. nam van het werk nog een houten pallet mee en zo had hij wel voldoende om zelf aan de slag te gaan. Iemand die een keukentje kan maken, kan ook zelf aan de slag met zo’n kweekkast. Zelf wieltjes had hij nog liggen. Tja, wie wat bewaart, heeft wat!

 

Hij is er een hele zaterdag mee bezig geweest. Lekker geklust terwijl de kinderen buiten speelden en ik wat opruimde in de tuin en de tuinset schoon maakte.

 

De kweekkast bestaat uit verschillende restjes hout. Het enige dag hij gekocht heeft, is een stukje plastic van 5 euro. Wij hebben dus onze eigen kweekkast voor 5 euro i.p.v. 99,55 De kweekkast is ook al gevuld met zand en de plantjes. Nu moet nog blijken dat de kast ook echt werkt. Maar ik heb er vertrouwen in.

 

En ja, ik ben best trots dat ik een vriend heb die dit soort klusjes zelf kan maken. Het is niet zo netjes afgewerkt zoals in de winkel, maar hé, het ziet er prima uit!

 

Hoe gaat het met jullie moestuintjes?

 

 

 

 

Comments are closed.