Ik vind het af en toe heerlijk om even te freubelen. Zo heb ik sinds een paar maanden naailessen en ook dat vind ik leuk om te doen.

 

Vorige week was ik bij de Action en nam goedkope sokken mee en vulling. Mijn bedoeling was om een sokaap te maken. Ik vind ze zo leuk. Ik kwam al snel tot de conclusie dat ik eigenlijk beter knie sokken had kunnen kopen, maar toch ging ik aan de slag met de gekochte sokken. Een vrolijke kleur met print.

 

En vanmiddag was zo’n middag dat ik zin had om even creatief bezig te zijn. Ik keek via Pinterest hoe ik de sokken moest knippen. Dat was nog niet moeilijk. De losse delen aan elkaar naaien ook niet. Dit deed ik via de naaimachine. Het vullen was ook nog kippetje eitje, maar toen…

 

 

De armen, staartje, oortjes en mond moesten eraan vast genaaid worden. Dit was toch lastiger dan ik dacht. Ik moet me nog gaan verdiepen hoe ik het netjes krijg. Maar leuk was het wel, om bezig te zijn met mijn “sokaap”. Het werd weliswaar geen aap, maar een sokpop.

 

Binnenkort terug naar de Action voor knie kousen en nog eens goed op zoek hoe ik alles netjes aan elkaar vast maak. Maar we hebben hier in ieder geval een dochter in huis die blij is met haar nieuwe sokpopaap.

 

En zo zie je maar wat je eigenlijk met een paar sokken al kunt maken. Vulling, draad en naald en klaar is je beestje. De sokpop bestaat uit een los lijfje met e benen eraan vast. De armen, oortjes en staartje naai je los eraan vast. Eigenlijk hoort er nog een apen mondje op, maar dat heb ik niet gedaan, omdat ik geen idee had hoe ik dit netjes erop genaaid kreeg.Het hoofdje en lijfje creëer  je door even met een touwtje twee stukken te maken. Deze sokken hadden bij toeval twee oogjes en neusje met mond. Maar dit kun je er dus ook los op naaien.Heb jij ook wel eens zo’n creatieve dag?

 

Comments are closed.