De 4e week van de crea-cross alweer. Ik heb nog niet alle weken mee gedaan, dat red ik helaas niet qua tijd.

In week 2 heb ik wel met het thema Frozen meegedaan. En voor deze week had ik mij opgegeven om aan de slag te gaan. Het thema is Feest.
Met dit thema kun je weer alle kanten op. Ik dacht zelf meteen aan iets dat ik een hele tijd geleden al bij de Action had gekocht.

 

Ballon DIY

 

Onze dochter is over 2 weken jarig. Ze geeft dan natuurlijk ook feest, een kinderfeest en grote mensenfeest. We hangen slingers op, maar het is natuurlijk leuk om nog wat extra versiering op te hangen. En daarom maakte ik alvast een leuke ballon slinger.

 

  • DIY MDF doosje

 

  • Disign papier

 

  • Lijm

 

  • Witte verf / kwasten

 

  • Sticker, glitters enz.

 

Bij Action kocht ik een “Do it yourself MDF Garland”doosje. Het doosje was volgens mij nog geen 1 euro. Er zitten 6 ballonnen in en een touwtje.

 

De 6 ballonnen heb ik opgevrolijkt. 3 stuks met papier. Ook afkomstig van de Action en 3 stuks met verf en stickertjes. Helaas werden de ballonnen niet zo mooi wit als ik ingedachte had. Maar het eindresultaat is wel leuk geworden. Ik denk dat wij de slinger voor het raam van de speelkamer gaan hangen. Zo zien de mensen aan de buitenkant ook dat we feest hebben.

De ballonnen zijn natuurlijk niet erg groot, maar wel feestelijk.

De achterkant kun je trouwens ook versieren. Dus wanneer je ze ophangt, heb je aan beide kanten leuk versierde ballonnen.

 

Stoffen slinger

 

Bij het thema feest passen slingers dus prima. Wanneer je een klein beetje met een naaimachine overweg kan, kun je slingers van stof maken.

Je knipt op dubbel stof drie hoekjes uit. Deze leg je binnenstebuiten tegen elkaar aan. Je naait de vlaggetje aan de schuine kanten dicht. De bovenkant naai je ook dicht maar laat een klein stukje open. Nu draai je het vlaggetje weer om en met een scherpe punt (bv een potlood) duw je de punt van de vlag goed.

Als laatste naai je er een bandje tegenaan. Dit kan met een biejee bandje. Vind je dat lastig kun je ook een bandje nemen dat je dubbel vouwt en daar de vlaggetjes tussen stopt.

 

Twee soorten, diy slingers, passens bij het thema Feest.

 

Neem ook een kijkje bij

 

  • Ilse van Kreanimo, de bedenkster van deze Crea-Cross

 

  • Fleur van Mizflurry, ook zij is met dit thema aan de slag gegaan

 

Link jouw blog!!
Heb jij ook mee gedaan aan week 4 met het thema Feest? Of een blogje dat hierbij past. Voeg dan je link toe 🙂

 

 Loading InLinkz …

Comments are closed.