Steeds meer scholen vieren de verjaardagen van alle juffen en meesters op 1 dag en noemen dit een juffendag. Ook bij onze dochter op school doen ze dit. Veel scholen doen dit op het einde van het schooljaar, maar bij onze dochter hadden ze afgelopen week al juffendag. Een feestelijke dag met cadeautjes voor de juffen en meester en leuke activiteiten voor de kinderen.

Cadeautjes

Bij een juffendag horen natuurlijk cadeautjes. Er zijn scholen die aangeven dat er niks gekocht mag worden, maar alleen een zelf gemaakt cadeautje welkom is.

Ik begrijp dit wel. Zelf vind ik het niet erg om ook iets kleins te kopen. Maar houd het dan meestal wel eenvoudig. Een lekker doosje chocolade of een snoeppot voor alle juffen samen. Want ja. onze dame heeft bijvoorbeeld 4 juffen.

Maar knutselen doen wij ook altijd. Dat vind ik nu eenmaal leuk. Een zelf gemaakt cadeautje voor de juffen. Een tekening kan natuurlijk, maar is vrij eenvoudig en geeft ze door het jaar heen al aan de juffen. Daarom geef ik wat ideetjes voor een juffendag.

5 ideetjes

    • Vogelhuisjes. Deze maakten we vorig jaar. We kochten bij de Action houten vogelhuisjes. Deze verfden en versierden we.
    • Bloemen. Dit jaar maakten we voor de juf een potje met bloemen. Aangezien ze 4 juffen heeft kozen we voor 1 vrolijk knutselwerkje. Anders zou ze wel erg lang bezig zijn. Bloemen zijn altijd leuk om te maken en om te geven met een juffendag.
    • Een vriendinnetje van onze dame had ook iets leuks voor de juffen gemaakt. Een potje met Feest. Origineel en eenvoudig te maken. Je neemt een glazen potje en vult dit met feestversiering. Confetti en slingers. Je hangt er een vrolijk kaartje aan met de tekst: potje vol feest en klaar is je cadeautje.
    • Een ander leuk idee is om een potje te kopen. Dit te versieren en vullen met iets lekkers. Aangezien de Pasen eraan komt, kun je van een klein potje een paashaas maken en er chocolade eitjes indoen.  Afkomstig van Pinterest
    • Als laatste tip kun je een leuke etagère voor de juf maken. Je kan er nog voor kiezen om eigen gemaakte koekjes of snoepjes erop te leggen. Je pakt het mooi in met folie en het cadeau voor de juf is klaar.

Heb jij nog leuke ideetjes of misschien een artikel over juffendag? Laat het me weten in ene reactie en plaats gerust je linkje!

 

Comments are closed.