Het wordt steeds belangrijker om te verduurzamen. Niet alleen voor het milieu, maar ook voor de portemonnee. Verduurzamen gaat namelijk vaak hand in hand met besparen en dat is in deze dure tijd erg prettig. Er zijn enorm veel verschillende manieren om je horecabedrijf te verduurzamen, zo ook op het gebied van afval. In dit artikel geven we je dan ook tips over het verduurzamen van je horecabedrijf op het gebied van afval.

Afval scheiden

De eerste stap naar een duurzamer horecabedrijf zit hem in het scheiden van je afval. Dat is immers een enorm makkelijke stap en je verdient er nog geld mee ook. Horecabedrijven hebben vaak te maken met erg veel groenafval. Door dat groenafval in een groencontainer zoals de Swill weg te gooien, kan het afval gerecycled worden en voorkom je zo een hoop CO2 uitstoot. Daarbij is restafval ook een stuk duurder om af te laten voeren. Door je afval te scheiden, bespaar je dus ook een hoop geld.

Let op je afvalproductie

Het is natuurlijk ook goed om over het algemeen minder afval te produceren. Op die manier kun je er immers voor zorgen dat je ook minder afval af hoeft te laten voeren. Gebruik bijvoorbeeld geen wegwerpbakjes voor sauzen, maar gebruik bakjes die je af kunt wassen. Er zijn nog veel meer oplossingen. Zo kun je er ook voor kiezen om geen rietjes meer te serveren in plaats van papieren rietjes.

Vermijd plastic

Plastic is erg schadelijk, slecht te recyclen en duur. Het is dan ook beter om plastic zoveel mogelijk te vermijden en op zoek te gaan naar spullen van andere materialen. Moet je wel plastic gebruiken? Kijk dan naar opties die ervoor zorgen dat je het product nogmaals kunt gebruiken. Zo kun je er in ieder geval ook langer mee doen.

Verander je inkoopstrategie 

Het verminderen van je afvalproductie begint natuurlijk al bij je inkoopstrategie. Het is natuurlijk moeilijk in te schatten hoeveel producten je nodig hebt. Je kunt er echter wel voor kiezen om je menukaart te verkleinen. Zo kun je gemakkelijker inschatten hoeveel je van een product nodig hebt en gaat het ook gemakkelijker op. Daarbij kun je werken met doggy bags. Heeft een gast veel van het eten nog niet op, dan kun je het meegeven.

Comments are closed.