De zomervakantie is van start. We hopen dan natuurlijk op mooi weer, maar de kans is groot dat er toch wat regendagen zijn. Wij kiezen vaak voor een vakantie in Zuid-Frankrijk. Hier zijn we voorzien van zon, veel zon. Dit jaar verblijven we in Nederland. We gaan twee weken kamperen in Zeeland. In 2016 zijn we hier ook geweest en qua weer viel de regen reuze mee. Dus dat hopen we dit jaar weer. Maar mocht er regen komen, weten wij ons wel raad…

 

Caravan

 

Wij zijn kampeerders. En dan niet met de tent maar met de caravan. Mijn vaste lezers weten inmiddels wel dat wij de afgelopen twee jaar genoten hebben van een voorseizoen op de camping. Heerlijk, vrijheid, blije kinderen, genieten. En in de zomervakantie gaan we dan nog eens twee weken kamperen met de caravan.

Zuid-Frankrijk stond wel op de planning, maar door omstandigheden (die uiteindelijk goed zijn afgelopen) verblijven we dit jaar met de caravan twee weken in Domburg. Dicht bij zee en genoeg leuke dingen in de buurt. En Nederland kan net zo leuk zijn als het buitenland.

 

Regen programma

 

De kans op regen in Nederland is natuurlijk veel groter dan regen in Zuid-Frankrijk. Onze caravan heeft een voortent en luifel dus bij regenweer is er plek genoeg om hier te verblijven. En met regenweer kunnen wij ons best vermaken op deze plek.

Want wat doen wij bij een dagje regen:

 

    • Spelletjes. Vast en zeker herkenbaar, spelletjes spelen op vakantie. Bij regenweer kun je gezellig een spelletjes dag houden. Wij nemen eigenlijk altijd dezelfde spelletjes mee. Kwartet, uno, regenwormen en kroko loko. Dit jaar ga ik eens kijken voor een aanvulling. Vriendlief en ik spelen nog rummikub en yathzee. Maar voor de kinderen ga ik dit jaar nog wat extra spelletjes meenemen.

 

    • Knutselen. Ik neem altijd een bak met knutselspulletjes mee. De kinderen vinden dit erg leuk. Vaak ga ik van tevoren nog even langs de Action. Hier koop ik dan wat nieuwe knutselpakketjes. Hier kunnen ze zich tijdens een regendag prima mee vermaken.

 

    • Boeken. Lezen, vooral ik vind dit fijn. Regen die op de voortent tikt. Dochterlief heeft de smaak van het lezen ook te pakken. Ik heb dan ook wat nieuwe boeken gekocht voor haar en mij. De kleine man krijgt een nieuw voorleesboek en vriendlief kocht zelfs een boek voor zichzelf. Onze 5 jarige vindt het ook leuk om in de bobo te werken. Hierin staan verhaaltjes maar ook leerzame spelletjes. Voor de iets oudere kinderen zijn de squla boekjes ook een aanrader.

 

    • Bioscoop. Lekker op bed een filmpje kijken op de I-pad. Iets te drinken en lekkers erbij en je hebt een bioscoop. Naar Zuid-Frankrijk nemen we nooit een t.v. mee, maar tijdens het voorseizoen, waar we 3 maanden verblijven, staat wel een tv in de voortent.

 

    • Post. Hoe leuk is het om je vriendjes en vriendinnen een kaartje te sturen? Wij doen dit eigenlijk elk jaar wel. Op een regendag kun je hier extra de tijd voor nemen. Vaak neem ik blanco kaartjes mee. Deze kunnen ze dan zelf versieren, vol tekenen.

 

Regen programma deel 2

 

Maar er zijn gelukkig ook nog anderen dingen te doen bij regenweer. Een dagje bij de caravan blijven is prima. Maar dit moet natuurlijk niet dagen achter elkaar zo zijn.
De camping waar wij verblijven heeft nog een binnenzwembad. Dus ook hier kunnen we ons vermaken. Ook is er een bowlingbaan. Iets dat de kinderen ook leuk vinden om te doen. En twee jaar geleden bezocht we bij een regendag het Arsenaal. Dus ook dit kunnen we vast en zeker nog een keertje overdoen.

 

Natuurlijk hopen we op dagen zonder regen, maar mocht er regen voorbij komen, geen probleem we vinden het een fijne oplossing op te doen!

 

 

Comments are closed.