Al twee delen van het land zijn gestart met de zomervakantie. Wij in het Limburgse, hebben nog 1 week te gaan. Nog 1 week voor de klas staan, nog 1 week doorzetten, nog 1 week voor de klas leeg te ruimen, maar vooral op te ruimen.

We proberen in het speciaal basisonderwijs altijd zo lang mogelijk een normaal lesprogramma te volgen. Vanmorgen heb ik dan ook een normale reken- en taalles met de leerlingen gedaan.  Voor de kinderen beter wanneer er structuur is. Daarbij een week lang “klas opruimen”en film kijken gaat ook vervelen.

 

Mijn laatste week is wel nog een volle week. Vandaag een vrij normale dag. Oké, in de middag lekker naar buiten gegaan en een waterijsje met de klas gegeten. Maar verder het lesprogramma zoveel mogelijk gevolgd.

Morgen gaan we nog op schoolreisje naar Toverland. Normaal gesproken is dinsdag geen werkdag voor mij, maar ik ga wel mee op schoolreis als hulp. Daarnaast ook een leuke afsluiter van het schooljaar.

Woensdag een vrije dag voor mij. In de avond hebben we bij een zaaltje afscheid van een paar collega’s inclusief een buffet.

Donderdag een werkdag met in de middag zwemmen. We hebben dichtbij onze school een terrein waar een zwembad ligt. Hier mogen wij als school gebruik van maken. En met deze warme temperaturen is dat natuurlijk niet verkeerd.

In de avond nog afscheid met bbq van de leerlingen uit groep 8, samen met hun ouders en collega’s.

Vrijdag is dan echt de laatste dag. Een dag die bestaat uit rapporten uitdelen en elkaar een fijne vakantie wensen. Om 12.35 is de school uit en heeft iedereen vakantie!!

Wij als leerkrachten gaan daarna nog een hapje en een drankje doen. Altijd gezellig zo’n afsluiting.

 

En dan hebben ook wij, in het zuiden van het land, vakantie. 6 weken lang. Ja, dat is wel heerlijk als juf 😉 Natuurlijk starten we de week voordat de scholen weer beginnen met een vergadering en alles in orde maken, maar het zijn min of meer 6 weken.

 

 

Ik kijk wel uit naar de vakantie. De eerste week samen met de kinderen. Vriendlief gaat een weekje op kamp met de jeugdvereniging. Dan een paar dagen samen thuis om vervolgens twee weken met de caravan op vakantie te gaan. Ik heb er zin in. Nu eerst nog even deze week volmaken en dan genieten…

 

En ik ga jullie ook zeker op de hoogte houden over onze vakantie. Ik zal leuke uitjes delen, misschien wel een plog van een dag delen en natuurlijk ook de mamachallenge komt voorbij.

 

Is jouw vakantie al begonnen of woon je ook in het zuiden van het land en moet je nog even wachten?

 

Comments are closed.