Met een autoverzekering ben je bijna altijd verzekerd voor schade die je aan anderen toebrengt in het verkeer. In Nederland ben je verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Als je een auto bezit, valt de autoverzekering dus altijd onder je vaste lasten. De hoogte van de premie is afhankelijk van je dekking en de verzekeraar die je kiest. Door een goedkope autoverzekering af te sluiten, kun je een hoop geld besparen. Ben je benieuwd hoe je een goedkope autoverzekering vindt? Lees dan verder!

Een goedkope autoverzkering met de juiste dekking

Bij het afsluiten van een goedkope autoverzekering, is het belangrijk om goed naar de dekking te kijken. De verzekering met de meest beperkte dekking is de WA-verzekering. Rijd je in een oudere auto met een lage waarde? Dan is deze verzekering over het algemeen prima. Met een WA-verzekering ben je niet financieel aansprakelijk voor schade die je aan anderen veroorzaakt. Er zijn uitsluitingen voor bijvoorbeeld het rijden onder invloed. Voor schade aan je eigen auto ben je niet verzekerd. Je betaalt daarom wel een lagere premie. Een WA-verzekering is namelijk de meest goedkope autoverzekering.

Als je een nieuwe of dure auto rijdt, is het wél verstandig om voor een verzekering met betere dekking te kiezen. In dit geval kun je een All Risk verzekering overwegen. Met deze verzekering wordt in principe bijna alle schade vergoed, ook de schade aan je eigen auto. Er is bijvoorbeeld geen dekking voor schade die ontstaat door normaal gebruik, slijtage en verkleuring.

Er is ook nog een tussenweg, namelijk de WA+ verzekering. Met die verzekering ben je in bepaalde gevallen verzekerd bij schade aan je eigen auto, bijvoorbeeld bij diefstal of brandschade.

Waar sluit je een goedkope autoverzekering af?

Als je eenmaal bepaald hebt welke dekking je wilt, zul je een verzekeringsmaatschappij moeten kiezen. Er kunnen behoorlijke prijsverschillen tussen verzekeraars zitten. Waar je het best een goedkope autoverzekering kunt afsluiten, is afhankelijk van je auto en je woonplaats. Online kun je verschillende tools vinden om verzekeraars te vergelijken.

Comments are closed.