Voor je tuin zijn er diverse producten die je nodig hebt om de groei van je planten te waarborgen. Zo zie je bijvoorbeeld vaak dat mensen tuinaarde aan hun bodem toevoegen om er op deze wijze voor te zorgen dat de bodem genoeg voedingsstoffen bevat voor de planten. Zo zijn er nog veel meer producten die hier een bijdrage aan kunnen leveren. Goede voorbeelden hiervan zijn potgrond en hydrokorrels. Maar hoe essentieel zijn deze producten voor jouw tuin? Is potgrond kopen daadwerkelijk nodig? We vertellen je er in deze blog meer over, waarbij we je laten zien wat het nut van deze producten kan zijn voor jouw tuin. 

Wat is potgrond precies?

Om te ontdekken wat de waarde van potgrond voor jouw tuin kan zijn, is het van belang om ten eerste in beeld te brengen wat dit product precies is. Hier bestaat soms nog wel eens wat verwarring over. Met potgrond bedoelen we het product dat ingezet wordt voor het oppotten van kamer- en tuinplanten in een bloempot. De volle grond, vaak in combinatie met aardegrond, bevat voedingsstoffen die deze planten nodig hebben. In een bloempot is dat er vaak niet. Ze hebben wat extra’s nodig. Potgrond biedt dit aan deze planten. Het is opgebouwd uit een mix van natuurlijke grondstoffen met een basis van kokos of veen. De bodem is los qua structuur, met goede ademende functies en een optimale doorstroming van water en voedingsstoffen. 

Wat zijn hydrokorrels?

Het woord hydrokorrels bestaat uit twee delen. De korrels spreken voor zich, maar hydro refereert naar water. Deze korrels zijn zo genoemd omdat ze voorkomen dat er aan de onderzijde van een pot waarin een plant staat een drainagelaag ontstaat. Dit ontstaat al snel als een plant voorzien wordt van water. De hydrokorrels voorkomen de waterlaag door het vocht vast te houden. Zo wordt er voor een optimale verzorging van het water voor de planten gezorgd. Dit gaat tevens het rotten van de wortels van de planten tegen. De kwaliteit van de worteling van de plant zal hierdoor een stuk hoger zijn. 

Hoe belangrijk zijn deze producten voor je tuin?

Zowel potgrond als hydrokorrels zijn niet alleen belangrijke producten, maar ze zijn ook nog eens bijzonder makkelijk om toe te passen. Potgrond is essentieel voor de groei van planten die in een bloempot zitten. Middels de potgrond worden deze planten van belangrijke voedingsstoffen voorzien. Hydrokorrels kopen is belangrijk om een laag water onderin de pot te voorkomen. Dit gaat onder meer het rotten van de wortel tegen. Daarom is het aan te raden om deze beide producten aan te schaffen. 

Comments are closed.