Vroeger las ik graag boeken. Ik ging geregeld naar de bibliotheek en lezen maar. Nog steeds vind ik lezen erg leuk. Alleen sinds de komst van de kinderen lees ik minder. Op een of andere manier heb ik er minder tijd voor. Zo grijp ik nu sneller een tijdschrift dan een boek.
Maar de laatste maanden heb ik weer een aantal boeken gelezen. Heerlijk even ontspannen.

 

Ik lees graag boeken van Jill Mansell. Boeken waar je niet teveel bij hoeft na te denken en makkelijk weg te lezen zijn.

Tijdens onze vakantie in Zeeland nam ik twee boeken van Astrid Harrewijn mee. De boeken had ik gekregen van mijn schoonzus. Ik kende de boeken nog niet, maar toen ik las dat Astrid de Flair Jill Mansell-schrijfwedstrijd had gewonnen, dacht ik meteen “deze boeken passen bij mij.”

 

 

Ik las de boeken

 

    • Luchtkussen; Lieke (gescheiden, werkloos en een puberdochter) solliciteert op aandringen van een vriendin bij een Personal bedrijf. Ze wordt aangenomen, maar het bedrijf staat er financieel niet goed voor. Door omstandigheden gaat Lieke het bedrijf tijdelijk overnemen. Hoe dit verloopt? Dat moet je natuurlijk zelf lezen.

      Natuurlijk speelt er ook liefde mee in het spel. Komt Lieke de juiste man tegen? Of trekt ze juist de verkeerde mannen aan? En dan is er nog gaar dementerende moeder die plotseling bij haar in huis komt wonen.

 

    • In 7 sloten; Christel krijgt een nieuwe baas. Ze ziet dit niet helemaal zitten en vertelt in een opwelling dat ze op sabbatical gaat. En dan staat haar leven opeens op de kop. Hoe gaat ze dit regelen? Familie en vrienden begrijpen er niks van, want ze is geen reistype. Dan bedenkt ze een manier hoe ze dit kan gaan oplossen. Ze vertrekt uiteindelijk voor een half jaar naar Friesland, van de grote stad naar het platteland. Hoe ze dit gaat overleven? En hoe ze haar familie en vrienden op de hoogte gaat houden, zij denken immers dat ze de wereld rondreist.

 

Mijn mening:

 

Ik vond beide boeken leuk om te lezen. Grappige verhalen en makkelijk weg te lezen. Bij Jill Mansell boeken kun je soms al raden wat er gaat gebeuren op liefdes gebied. Bij het boek Luchtkussen had ik dit totaal niet. Tot het einde bleef het boek interessant.

Bij het boek 7 sloten had ik wel een vermoeden, maar of dit ook echt zo zou zijn? Dus ik las snel verder. Het boek is grappig geschreven. Christel maakt van alles mee, op een leuke manier.

 

Houd je dus van boeken zoals Jill Mansell, dan is Astrid Harrewijn zeker een aanrader.

 

Verder las ik nog een boek voor Onlybyme. Haar blog staat bekend om de reviews van boeken. Het gaat om een boek voor jong volwassenen. En eerlijk is eerlijk, ik lees graag boeken van deze leeftijd categorie. Niet alle soorten ,maar het boek dat ik gelezen heb, is voor een volwassen persoon, nog best spannend.

Wil je mijn review lezen over het boek Shock van Mel Wallis de Vries? klik dan snel hier.

 

Welke boeken lees jij graag?

 

 

Comments are closed.