Ik ben zo iemand die het nog steeds leuk vindt wanneer er post komt. En dan bedoel ik geen rekeningen, maar echte post. Post zoals leuke kaartjes, eigen gemaakte dingetjes of zo af en toe een swap.

Terugblik
Ik schreef begin dit jaar, in februari, ook een blogje over echte post. Ik liet jullie al weten dat het jammer is dat steeds meer mensen gebruik maken van het internet. Terwijl brievenbus post gewoon leuk is.

Mijn voornemen was om meer kaartjes te versturen. Heel eerlijk? Dit is niet helemaal gelukt. Ik heb wel meer kaartjes gestuurd dan daarvoor, maar eigenlijk nog steeds te weinig. Ik heb nauwelijks zelf iets gemaakt. Dus dat is toch nog steeds een doel. Ik heb immers genoeg leuke spulletjes in huis om zelf kaartjes / post te maken.

Internet kaartjes

Ik vind het zelf heel prettig om kaartje via internet te versturen. Het is echt post, want het wordt bezorgd door de postbode. Maar stiekem is het wel heel makkelijk en minder persoonlijk.

Toch stuur ik geregeld via kaartje2go naar iemand een kaartje. En tot nu toe ook leuke reacties. Dus ja, dit blijf ik dan ook gewoon doen.

Swap
Ondanks dat ik echte post leuk vind, sloeg ik de lente editie van de instaswap over. Op dat moment even geen zin en tijd. Maar de herfst editie komt eraan! Ik heb me zelfs al ingeschreven. Ik heb weer zin en tijd om iemand te verrassen met leuke, echte post.

Meer weten of ook meedoen? Kijk dan eens op instaswap.nl

Knutselen…
Zoals ik al zei, genoeg leuke spulletjes in huis om kaartjes te maken. Met wat dikker papier en een envelop kom je al een heel eind.

Ik gebruik spulletjes als washi tape, stickertjes en mooie stiften om leuke kaartjes te kunnen maken.

Zo liet ik al eens zien hoe je met washi tape kaartjes kan maken.

Verder heeft de action genoeg leuke spulletjes voor kleine prijzen. Ik kocht een hele tijd terug al deze leuke papieren boekjes en labels.

En pas geleden nog dit gift setje. Tijd om eens te gaan gebruiken!

Postzegels
Nog een tip. Postzegels kun je via de postnl app ook los kopen. Ik heb zelf zelden een velletje postzegels in huis. En je moet ze altijd meteen met de 10 tegelijk kopen. Via deze app kun je makkelijk het aantal postzegels kopen dat jij nodig hebt.

Je krijgt een code, deze noteer je rechtsboven op je envelop en posten maar. Ik maak hier dus geregeld gebruik van.

Wat vind jij van echte post? En kende je de Postnl app al?

 


Comments are closed.