Een nieuw huis en nieuwe tuin. Heerlijk, wat genieten we daarvan. En helemaal fijn, want de lente komt eraan. Lekker buiten spelen, buiten eten, maar ook de was die weer buiten kan drogen. Alles wordt gedroogd door de zon of een heerlijk lente windje. Voor mijn gevoel is de was dan altijd extra schoon, fris.

 

De was droog ik binnen altijd op een droogrek. Niks mis mee, omdat een gedeelte van de was in de droger gaat. Maar zodra de was naar buiten gaat begint de ellende met het droogrek.

Het is te klein, niet alle was past erop, de was glijdt er weer af. Of nog zoiets, de kinderen denken dat ze van het wasrek een tent kunnen maken. Ze vliegen onder het wasrek en ja hoor de schone was ligt alweer op de grond. En moeders zich maar ergeren en denken “koop dan ook gewoon eens een droogmolen”.

 

In onze oude tuin hadden we een droogmolen, maar helaas was dit geen stevige. Stond ook nog eens scheef en midden in de tuin. Dit zorgde ervoor dat de kinderen minder plek hadden om rond te rennen en de droogmolen gewoon niet handig was en dus in de weg stond.

 

Ik gebruikte hem daarom zelden. En wanneer ik hem gebruikte voor het beddengoed, kiepte de droogmolen bijna om. De was was dan te zwaar. Dus nee dat was niks. Hij is dan ook snel verplaatst naar de stort. En nu hebben we er dus geen meer en moet ik het doen met ons droogrek.

 

Maar in ons nieuwe huis hebben we een perfecte tuin. Een grote tuin, plaats voor speeltoestellen, kleine trampoline, een hangstoel, maar ook voor een nieuwe droogmolen. En nee, ik ga er niet meer op bezuinigen. Want dan wordt deze mama echt gek. Het moet een stevige mooie droogmolen worden.

 

Dus ik ging op zoek naar goede droogmolens. Online zijn er immers genoeg te vinden. Lang leven het internet. Veel eisen heb ik niet. Maar de droogmolen moet makkelijk in en uit te klappen zijn. Zodat ik hem met regenweer kan opbergen. En natuurlijk mijn grootste eis, een rechte droogmolen, geen scheve meer zoals we jaren gehad hebben. En nu hoor ik je denken, de droogmolen staat toch vast in de grond? Klopt, maar wanneer je een goedkope droogmolen neemt, kan die echt wel scheef staan!

 

Voordeel vind ik tegenwoordig dat je ze in verschillende meters waslijn hebt. Ik moet er immers wel mijn beddengoed op kwijt kunnen qua plek. En was hebben we in lente- en zomerdagen ook meer dan genoeg. Zeker met 2 jonge kinderen.

 

Dus ja, mijn eerst volgende aankoop wordt een nieuwe droogmolen.

 

 

Comments are closed.