Het was even een paar dagen stil op mijn blog. Ik was druk bezig met de laatste dingen inpakken. Daarnaast was er in ons oude huis geen wifi meer. Dit was al omgezet naar ons nieuwe huis. Ook nog werken, kinderen en de dagelijkse zaken dus het bloggen stond op een laag pitje. Maar ik ben er weer!

 

We zijn verhuisd – Verhuisbedrijf

 

Jaja, we wonen in ons nieuwe huis. We hebben al 1 nacht hier geslapen en het is goed bevallen. Gisteren om 8:00 stond het verhuisbedrijf klaar. 3 mannen gingen deze klus klaren. En wat ging het snel. Ze liepen een rondje door het huis en daarna inladen. Nog 2 keer koffie pauze en om 11:30 was de klus geklaard.

Ons huis was leeg. Zelfs de zolder, waar ik nog wat losse rommel had liggen en dacht dat komt van de week wel, hadden ze allemaal meegenomen.

Aangekomen bij ons nieuwe huis weer even een rondje gemaakt. Zelf hoefde ik niks te doen. Ik stond naast de vrachtwagen en gaf aanwijzingen waar alles naar toe mocht. Ideaal. En om 14:30 was de vrachtwagen weer leeg en stond alles op zijn plek in ons nieuwe huis.

Een verhuisbedrijf is gewoon een aanrader. Het is niet goedkoop, maar je hebt wel alles in 1 dag tijd verhuisd. Zeker met kinderen is dit prettig.

De mannen draaiden onze bedden en kasten uit elkaar en hebben vervolgens alles weer netjes in elkaar gedraaid. Zelf hoef je dus alleen maar in- en uit te pakken en aanwijzingen te geven.

 

Uitpakken!

 

En gisteren ben ik meteen, met wat hulp, begonnen met uitpakken. En ik kan je verklappen, bijna alle dozen zijn leeg. De kinderenkamers waren als eerste klaar. De kamertjes zijn echt leuk geworden. Een room-tour zal zeker nog volgen.

Er staan natuurlijk wel nog dozen op de kleine zolder met papierwerk en boeken. Maar deze dozen pak ik allemaal rustig uit zonder de kinderen.

Op de grote zolder staan ook nog dozen, maar deze kunnen zo blijven staan. Het zijn dozen met fotoalbums van vroeger, een oude trein (van vriendlief) en de seizoensspullen (Carnaval, Pasen, Sint en Kerst)

 

Help, geen keuken

 

En er staan nog veel dozen met keuken inhoud. Helaas moeten we nog 12 dagen zonder keuken. Dan wordt de nieuwe keuken namelijk pas geplaatst. De oude keuken hebben we er wel al uitgehaald. Dit was wel zo handig i.v.m. stof en stucwerk dat nog moest gebeuren.

Er staat nu dus een tafel met wat spulletje en een elektrisch fornuis met 2 pitten. We kunnen ons dus wel redden. Koelkast en vriezer zijn gewoon aanwezig.

Het enige nadeel is dat we geen kraan met wasbak hebben. Wel een kraantje om water te pakken, maar geen warm water. Ik verheug me nu al op de nieuwe keuken. En ook op onze nieuwe grote tafel. Deze wordt 10 februari geleverd. Nog even geduld hebben dus.

Sfeer in huis

 

Ons huis wordt wel al gezellig. Hier en daar nog wat kaal, omdat van een kleiner naar een groter huis zijn verhuisd. Maar dat zal de komende weken allemaal gezellig worden gemaakt. Rondje Ikea en Action doet al wonderen. Wat plantjes in huis ook. We hebben al 1 grote plant gekregen en we weten dat er nog 1 aan komt. Dit zijn de kleine dingen die een huis warmte geven.

Oh en natuurlijk de gordijnen. Dit geeft ook warmte en sfeer aan een huis. De gordijnen zijn besteld. Ik vermoed dat ze eind volgende week opgehaald kunnen worden.

Dus langzaamaan wordt ons huis een echt thuis.

 

Ik geniet nu in ieder geval al van ons nieuwe huis.

 

Comments are closed.