IJsland is een bijzonder land waar je spectaculaire natuurverschijnselen kunt aanschouwen. Het dunst bevolkte land van Europa is één brok wildernis, met ruige natuur, geisers, vulkanen en nog veel meer natuurschoon. Als je in IJsland bent, heb je echt het idee dat je op een ander continent bent. Het is dan ook een perfecte bestemming voor een langeafstandswandeling. Onbetwist de mooiste is de Laugavegur Trail. In deze blog lees je waarom.

De Laugavegur Trail

De Laugavegur Trail loopt door de zuidelijke IJslandse Hooglanden. Het is een tocht van ongeveer 55 kilometer door de wildernis van IJsland. Je doet er minimaal 3 dagen over, maar één of twee dagen extra is wel zo relaxt.

Het landschap waar je doorheen wandelt is enorm divers. Onderweg kom je door bossen, zwarte zandwoestijnen, langs kleurrijke bergen, lavavelden en gletsjers. Het is te veel om allemaal op te noemen.

De wandeltocht begint in Landmannalaugar, een bijzonder en spectaculair gebied dat bekend staat om de zeer kleurrijke Rhyoliet bergen en de altijd borrelende warmwaterbronnen. De route leidt je naar Þósmörk, een zeer groen gebied dat wordt omringd door bergen en gletsjers. Bijzondere plaatsen waar je langskomt zijn onder meer Alftavatn, ook wel bekend als het zwanenmeer, de zwarte zandwoestijn van Mælifellssandur, Stóra Súla de bekende groene berg en de gletsjers Mýrdalsjökull en Eyjafjallajökull.

Mooie wandeltochten door IJsland? Doe de Laugavegur Trail

Tips

  • Als je deze geweldige wandeltocht gaat doen, kan je niet zonder een goede wandelkaart. Een Laugavegur Trail map kan je het best kopen in een van de boekwinkels in Reykjavik. 
  • Je kunt deze populaire tocht wandelen in de periode van half juni tot begin september, wees er dus op tijd bij.
  • Overnachten doe je tenten of hutten. Deze zijn vrij primitief. Je moet je eigen slaapzak meenemen en vaak ook je eigen eten. Bereid je dus goed voor op je reis. Zorg voor een goede uitrusting en dat je goed getraind op reis gaat.

Hoe je op je bestemming komt

Je kunt je avontuur het best vanaf Amsterdam Schiphol starten. Vanaf Eindhoven is wel mogelijk, maar dan heb je altijd een tussenlanding. De vluchtduur vanaf Amsterdam naar Reykjavik is ongeveer 3 uur. Houd wel rekening met mogelijke vertragingen. Als jouw vlucht vertraging heeft, heb je vaak wel recht op een vergoeding. Vanaf Reykjavik kan je met de bus naar het startpunt van de wandelroute in Landmannalaugar reizen. Alleen deze bustocht is al een avontuur op zich.

Comments are closed.