Nachtrust  is belangrijk. Dat weet iedereen wel. En veel mensen koppelen nachtrust aan een fijn bed met voornamelijk een goed matras. Een matras hoort nu eenmaal naar wens te zijn. Maar zelf vind ik niet alleen een matras belangrijk. Ik ben zo iemand die best kieskeurig is….

 

Hoeslaken

Ik ben iemand die voldoende slaap wel waardeert. Na een paar korte nachten wordt mijn humeur er niet beter op. Een goed matras is dus belangrijk, maar zelf ben ik zeer kieskeurig wat betreft hoeslaken en dekbedovertrek.

Ik vind het vreselijk om te moeten slapen op een koud, glad hoeslaken. Herken je dat? Je wil je bed in stappen en het eerste dat je voelt is kou. Hè bah, dan gaat mijn slaap zin al over. Dan moet ik namelijk eerst opwarmen. Geef mij maar een heerlijk zacht, warm hoeslaken.

Een warm zacht hoeslaken is voor mij bijvoorbeeld een badstof of katoenen laken. Zeker geen satijn. Al moet ik zeggen dat de man in huis een badstof hoeslaken al snel te warm vindt. Maar dat terzijde 😉

 

Hoeslakenshop

En wat een geluk. Ik mocht een nieuw hoeslaken uitzoeken. Ken jij de online winkel al van hoeslakenshop? Juist, daar mocht ik rondkijken en wat een keuze. Ik kon meteen kiezen voor katoen of badstof. Maar ook voor jersey. Dat is namelijk ook een zacht, warm hoeslaken qua stof.

Wat me opviel waren de vele kleuren. In de winkel vind je vaak wit. Ook prima, maar het is zo saai.

Ik zocht daarom een mooi gekleurd hoeslaken uit, passend bij ons bed en dekbedovertrek. Natuurlijk een fijn zacht hoeslaken, de jersey double in de kleur donker grijs. We hebben een groot bed dus het ideale is dat dit hoeslaken groot genoeg is en nog iets heel fijns, het past namelijk helemaal om het matras heen, dus tijdens het slapen, raakt het niet los.

 

Ook dochterlief kreeg een nieuw hoeslaken. Roze had ze al dus het werd de kleur paars. Een glad katoenen, eveneens goed passend hoeslaken. Dochterlief vindt het heerlijk glad, zo zie je maar dat iedereen een andere voorkeur heeft. Ik ga voor zacht en warm en dochterlief voor glad en warm. Bij de hoeslakenshop heb je in ieder geval meer dan voldoende keuze. Het soort stof, maat en kleur kun je kiezen.

 

Wij kunnen hier in huis weer lekker slapen op ons fijne beddengoed. En nogmaals niet alleen een matras werkt mee aan een goede nachtrust ook goed beddengoed!

 

Wat vind jij fijn om op te slapen?

 

Comments are closed.