Er zijn een aantal spellen die wij in huis hebben en ook geregeld spelen. Vaak spelen we deze spelletjes ook tijdens vakantie. We hebben er namelijk een normale versie van, maar ook een reisversie.  Triominos is daar een voorbeeld van. De reisversie hadden we hier al een hele tijd van. Deze ligt standaard in de caravan. Een leuk, eenvoudig spelletje om in de avonden te spelen. Ik ontving via mamaliefde de grote versie van dit leuke spel. Ik mocht er een review over schrijven.

 

Wij vinden het in ieder geval een leuk spel. Je kan het eenvoudig spelen zonder puntentelling, maar wil je er een wedstrijdje van maken, speel je natuurlijk met de puntentelling erbij.

Ken jij het spel nog niet? Dan leg ik het kort even uit:

 

Spelregels:

 

    • Elke speler krijgt een hoeveelheid driehoekjes. Dit ligt aan het aantal spelers.

 

    • Dan neemt iedere speler een steentje uit de pot. Dit zijn de overige stenen. Diegene met de hoogste waarde mag beginnen.

 

    • Deze beginnende speler draait een willekeurig steentje om. Dit is de startsteen.

 

    • De volgende spelers proberen om beurten een steentje aan te leggen. Goed kijkend naar de cijfers op de steen. Want er moeten twee cijfers tegen elkaar passen.

 

    • Wanneer je geen steen kan aanleggen mag je er eentje kopen. Kopen houdt in dat je 5 punten inlevert. De punten die je per beurt krijgt is de waarde van de cijfers bij elkaar opgeteld. Soms kun je ook extra punten verdienen. Dit kan door het maken van een brug, zeshoek of extra zeshoek. Alles staat duidelijk beschreven in de handleiding.

 

Kindereditie:

 

Ook is er van triominos een kindereditie. Deze heeft een leerkracht in groep 3. Ik leen bij haar dan ook geregeld dit spel om samen met de kinderen in groep 4 te spelen. Ze vinden het een ontzettend leuk spel. De kindereditie heeft gekleurde vakjes. Elk cijfer heeft zijn eigen kleur. Dit maakt het voor de kinderen overzichtelijker. Bij de orginal editie werk je met een puntentelling. Bij de kindereditie werk je met fiches.

 

Over beide edities zijn wij tevreden. Voor zwel jong als oud een leuk spel.

 

Ken jij het spel triominos? Wat vind je ervan?

 

Comments are closed.