Het is vandaag 2 Kerstdag. Veel mensen brengen deze dag met familie en lekker eten door. Wij doen het dit jaar anders.

We hebben namelijk donderdag 22 december de sleutel van ons nieuwe huis gekregen. En wat is er nu leuker dan meteen aan de slag te gaan in dit huis.

Nu hebben we nog wel 3 1/2 week de tijd tot de verhuiswagen voor de deur staat en we officieel verhuizen, maar toch.

Vriendlief heeft de komende 2 weken vrij. Deze tijd willen we dan ook goed benutten met klussen in huis. Want we willen het natuurlijk wel graag meteen ons thuis maken.

 

We hebben al  klusdagen erop zitten, gecombineerd met Kerst. Kerstavond hebben we met schoonfamilie doorgebracht. Cadeautjes onder de boom en samen eten. Een fijne avond. 1e Kerstdag zijn we bij mijn moeder gaan gourmetten. Maar vandaag 2e kerstdag hebben we geen planning. Of eigenlijk wel; klussen in ons huis. Ik heb hierdoor ook minder een kerstgevoel dan andere jaren.

Maar stiekem vind ik het klussen in huis ook ontzettend leuk. Oké, ik klus zelf weinig. Met 2 kinderen niet ideaal. Maar ik verzorg wel de mensen die helpen, geef rondleidingen aan familie en vrienden die even langs komen en hier en daar kan ik een klein klusje doen.

 

Wat er zoal moet gebeuren:

 

  • Muren verven (beneden en boven)

 

  • Toilet beneden vernieuwen (staat gepland en al afgesproken met een mannetje)

 

  • Deuren schuren en verven

 

  • Kozijnen verven

 

  • Radiatoren lakken

 

  • Gleuven dicht kitten

 

  • Nieuwe keuken dus de ouder keuken moet eruit

 

Uhm ja, dat zullen de grootste klussen zijn. We hebben gelukkig wat hulptroepen dus het komt allemaal wel goed. Natuurlijk komen er dan nog andere zaken bij kijken. Zoals nieuwe overgordijnen uitzoeken en voor de kinderslaapkamers ook een nieuw rolgordijn. Ik heb al wat voorwerk gedaan via internet. Vandaag even alles opmeten.

Overgordijnen voor beneden heeft minder haast, de oude bewoners zijn zo lief geweest om de gordijntjes an jalozieën. te laten hangen. Boven vind ik het belangrijker i.v.m. de nachten. Het moet dan wel donker zijn, wanneer de kinderen slapen. Al zal dat geen probleem zijn. Op dit moment gaan ze naar bed en staan ze op met buiten donkere lucht. Het zijn helaas vroege vogels.

 

 

 

 

 

 

 

Deze twee weken kerstvakantie gebruiken wij dus nuttig. Natuurlijk zorgen we voor de kinderen dat er tussendoor ook nog leuke uitjes zijn. Dochterlief heeft al geluk, op het einde van de vakantie een kinderfeestje met een leuk uitje!

 

Dus ja, wij klussen vandaag 2e Kerstdag! Wat doen jullie?

 

Comments are closed.