Yes, vandaag kan ik zeggen: ons huis is officieel verkocht. Huh? Denken jullie nu vast, het huis was toch al verkocht?

Ja, dat is ook wel zo, maar wanneer je een huis koopt heb je zo’n 6 weken de tijd om alle financiële zaken in orde te krijgen. Onze kopers hadden tot vandaag de tijd. En zoals we van onze contact persoon begrepen hebben is het rond. Dus dan is vanaf vandaag ons huis officieel verkocht! Er zal nu ook een bordje verkocht in de tuin komen i.p.v. te koop. Zo fijn!

 

En wij zelf hebben de zaakjes ook rond dus het is nu echt aftellen tot we de sleutel krijgen van ons nieuwe huis. Ook wel spannend allemaal, want HELP, wat moet er allemaal geregeld worden.

Stiekem komt er toch best wel wat bij kijken.

 

Keuken
Afgelopen weken zijn we al op zoek gegaan naar een nieuwe keuken. Eerst even oriënteren, daarna bij twee zaken langs gegaan voor een offerte. En het is gelukt! We hebben een mooie keuken gevonden en gekocht. Zo blij, want een keuken uitzoeken is best nog wel een karwei. Alleen al de vragen die gesteld worden: welke kleur, welke handvatten, vorm wasbak, welk fornuis, soorten kastjes?! Noem maar op…..  Maar dat kunnen we al afstrepen! We zijn blij met de keuken die we gekozen hebben.

 

En dan…
Er moet natuurlijk veel meer geregeld worden dan alleen de financiële zaken en een keuken uitzoeken. Je moet ook je post (adres) gaan omzetten, denken aan internet en televisie, wel of geen verhuisbedrijf. Pfff, ik dacht echt wel even help, waar beginnen we aan.

Via internet heb ik een fijne lijst gevonden met wat hulp en tips waaraan je moet denken. Het zal wel allemaal goed komen, maar ik ben tock bang dat ik iets vergeet. Gelukkig is vriendlief en familie er ook nog. Hulp genoeg dus.

 

Opruimen
Met opruimen ben ik al begonnen. Oke, we krijgen wel een ruimer huis met meer opbergruimte, maar spullen die we niet meer gebruiken gaan toch echt niet mee verhuizen!

De zolder is zo goed als klaar. Afgelopen zaterdag is vriendlief al naar de stort gereden en een auto vol rommel weggegooid. Marktplaats is ook gevuld en al wat verkocht. Dus dat gaat wel lekker.

Kleren liggen er ook meer dan voldoende op zolder. Deze pak ik netjes in en zoek ik later wel uit. Want om nu zomerkleren te gaan verkopen heeft weinig zin.

 

De kasten beneden wil ik 1 voor 1 al eens bekijken. Wat ligt er in de kasten? Wat kan weg, verkocht worden of gewoon mee naar het nieuwe huis.

Verhuizen heeft als voordeel dus dat je wel meteen een opgeruimd “huis” krijgt. Alleen met spullen die je ook echt nodig hebt. Maar ik kan je verklappen, het is toch meer werk dan je kan inschatten….

 

Ik verheug me in ieder geval straks op bezoekjes naar Ikea, Leenbakker en bijvoorbeeld de Action, op zoek naar wat leuke nieuwe aankleding in huis.

 

Meer lezen?
Verhuizen #1
Verhuizen #2

 

Comments are closed.