Ons “oude” huis

 

 Zoals je al eerder hebt kunnen lezen zijn wij bezig met verhuizen. Inmiddels is ons huis verkocht. Koopcontracten (voorlopig) ondertekend en de 3 dagen bedenktijd zijn ook al ruim verstreken. Wat een fijn gevoel is dat. Nu is het nog even wachten totdat de financiering van de kopers definitief is goed gekeurd, maar dat zit wel goed.

 

We wisten tijdens het tekenen van de koopcontracten nog niet waar we zelf heen zouden gaan. Overbruggen zat er wel in. Of in een huurhuis of bij (schoon)moeder. Daar zag ik wel tegenop. Hoe ga je dat straks precies doen met 2 jonge kinderen?

Totdat we een huis zagen dat we toch ook wel erg leuk vonden. Wel net buiten ons dorp, maar hè, wat is 2 km nu.

 

We zijn het huis gaan bekijken en waren beide enthousiast. Het huis voldeed in ieder geval aan onze eisen. Grote tuin, mooie badkamer met toilet boven en een extra ruimte voor de kinderen. Ja, hier zie ik ze wel lekker in spelen. En ik zie me zelf wel bij de open haard zitten. Want ja, ook die is aanwezig.

 

Ons “nieuwe” huis

 

Natuurlijk kijk je ook even meteen naar de klussen in het huis die gedaan moeten worden. En dan ga je thuis nadenken, we waren het beide eens. Dit huis past bij ons en we gaan een bod doen. Opeens ging het allemaal snel en kan ik verklappen, we hebben het huis “gekocht”. Officieel moet het nog geregeld worden, maar mondeling is alles besproken en het voorlopig koopcontract is onderweg of beter gezegd word getekend.

En het mooiste nieuws van alles we kunnen er eind dit jaar nog in. Dat betekent dat we nog zo’n 5 weken de tijd hebben om te klussen voordat we ons eigen huis moeten verlaten.

 

Klussen

 

We hebben al op een rijtje wat er moet gaan gebeuren in ons “nieuwe” huis. Er komt in ieder geval een nieuwe keuken in. Dus binnenkort op keukenjacht.

 

Verder mag in de gang wel iets aan de muren gebeuren. Het is nu een grove muur. Wij willen de muur liever strak hebben. Hiervoor zijn we op zoek naar een stukadoor. Gelukkig zijn daar tegenwoordig goede oplossingen voor te vinden. Online kun je op zoek naar een stukadoor bij jou in de buurt. Je vult wat gegevens over je huis in en zo ontvang je offertes. Ideaal dus.

 

De wc beneden in de gang frissen we dan ook meten even op. Dan ziet dat er in ieder geval weer keurig uit.

De vloeren in het huis zijn in orde. Wij vinden ze mooi en ze zien er ook nog prima uit. Dat scheelt ons weer wat werk. De bovenverdieping is verder ook in orde. De badkamer is vrij recent en ook wel onze smaak. Dus ook dat is handig.

 

Verven

 

 Maar dan komt toch wel de grootste klus die gedaan moet worden. Het schilderwerk. In een “nieuw” huis wil je toch wel even alles een fris uiterlijk geven. De muren mogen wit. Hier en daar is er wat houtwerk dat we ook liever wit willen hebben. Vriendlief wil zelf ook wel wat schilderen maar voor het grootse gedeelte denken we er toch over na om een schilder te zoeken. Deze werken nu eenmaal sneller dan wanneer je zelf aan de slag gaat.

 

De komende weken zijn we dus druk in de weer met wat dingen uitzoeken en regelen. Maar ook dat hoort allemaal bij verhuizen. En ik houd jullie natuurlijk op de hoogte zodra er weer iets te vertellen valt over onze verhuizing.

 

Het is nu vooral wachten tot de financiering van de kopers en ons zelf definitief wordt goed gekeurd. Al zien we bij beide geen grote problemen.

 

 

 

Comments are closed.