Ik las er een hele tijd geleden al eens over op een blog. Ik kwam het tegen via social media en instagram.En ja, zo ben ik er op dit moment ook mee bezig. Waarmee? Met 10.000 stappen per dag.

 

Sinds een tijdje heb ik namelijk een app op mijn telefoon die mijn stappen telt. Nu is het niet zo dat ik na elke wandeling op mijn app kijk of er steeds mee bezig ben, maar leuk is het wel.

Zeker gezien het feit dat ik meer wilde bewegen, is dit dus een leuke manier. Want het minder snoepen en meer water drinken gaat best goed. Dit merk ik ook, want er is al een kilo van mijn gewicht af. Niet dat ik perse moet afvallen, maar ik wel op gewicht wil blijven. Mijn gewicht is in principe prime in verhouding met mijn lengte.

 

Via de blog van Huisvlijt, kwam ik 2 artikelen tegen over de 10.000 stappen. Ze schreef waar de “hype” vandaag komt en hoe je aan de 10.000 stappen per dag kan komen. Via haar tip heb ik de app dus nu op mijn gsm en vind ik het leuk om te kijken of ik de 10.000 stappen op het einde van de dag haal.

Nu moet ik wel eerlijk zeggen dat ik mijn gsm niet dagelijks bij me draag. Tijdens mijn werk, voor de klas, ligt mijn gsm in mijn la. Dus de stappen die ik dan maak worden niet mee geteld. Ook in huis heb ik mijn gsm niet altijd op zak.

 

Natuurlijk maak ik ook wel eens een extra wandeling om meer stappen te behalen. En nee, ik haal zeker (nog niet) dagelijks de 10.000 stappen.

Op dagen dat ik de kinderen naar school breng ben heb ik duidelijk meer stappen op de teller. Of wanneer ik een boodschapje (tevens rondje winkels) doe ook.

En dat ik de 10.000 stappen niet dagelijks haal, vind ik niet erg. Het maakt me in ieder geval bewust van meer bewegen, meer lopen op een dag.

 

Haal jij de 10.000 stappen op een dag?

 

 

 

Comments are closed.