Een volwassen persoon heeft gemiddeld 1,5l – 2l vocht per dag nodig. Vocht zit in eten en drinken. Het meeste vocht krijgen we dan ook via drinken binnen.

Vocht is belangrijk bij de opname van voedingsstoffen in de darm, het transport van voedings- en afvalstoffen in het lichaam, en het regelen van de lichaamstemperatuur.

 

Ik drink zelf veel te weinig. Dit is altijd al geweest. Afgelopen dagen met het warme weer merk ik dat dan ook. Sneller hoofdpijn bijvoorbeeld. Ik weet dat dit deels komt omdat ik te weinig drink.

Op een of andere manier heb ik ook geen dorst. Totdat ik op opeens merk dat mijn mond droog is. En dan neem ik pas snel iets te drinken.Maar dit moet ik eigenlijk voorkomen.

 

Drinken thuis
Tegen de kinderen zeg ik geregeld, goed drinken. Dat is belangrijk. Ik geef ze dan ook vaak genoeg op een dag wat te drinken.

En nee, zelf neem ik dan vaak niks. Kleine moeite om voor mezelf ook een glaasje in te schenken. Thuis drink ik meestal wat ranja of sap, tijdens het avondeten klein glaasje water en in de avond 1 glaasje cola. Veel is het dus niet.

 

Drinken op mijn werk

Op mijn werk start ik met een kopje thee. Tussendoor komen leerlingen samen met de conciërge met de koffiekar rond. Ik neem een 2e kopje thee. Vaak blijft dit kopje half vol met inmiddels koude thee erin. In de middag komen ze nog een keer, maar dan heb ik gewoonweg geen zin meer in thee.

Sinds een tijdje hebben we via school, i.v.m. gezonde leefstijl, allemaal een dopper gekregen. Ik vul deze aan het begin van de dag met water. En op het einde van de dag moet deze leeg zijn.

Tja, makkie zul je denken. Maar ik ben blij als de dopper op het einde van de dag leeg is. En eerlijk is eerlijk, vaak is het water niet meer koud genoeg en gaat er alsnog een gedeelte de gootsteen in.

 

Mijn voornemen
Mijn doel is dan ook om meer te gaan drinken. Water of water met een klein smaakje. Niet alleen voor het vocht, maar ook voor de “lijn”. Want op deze manier worden mijn afvalstoffen beter verwerkt.

Mijn dopper wil ik dus ook thuis gaan gebruiken. Naast de drankjes die ik al drink. In de dopper past een (kleine) halve liter. Dus dat moet gewoon op! En dan het liefste nog een 2e keer vullen.

 

Ik hoop echt dat het me gaat lukken. Ik weet gewoon dat meer drinken nodig is. Via Joyfromjoyce las ik ook nog wat tips. Ook zij dronk erg weinig.

Dus ook gewoon in mijn tas een flesje water stoppen of wanneer ik eropuit ga altijd een flesjes of mijn dopper met water te vullen.

 

Drink jij voldoende op een dag? Of heb je nog tips?

 

 

 

Comments are closed.