Vandaag is de dag dat Sinterklaas in ons land is aangekomen. Altijd leuk om samen met de kinderen naar te televisie te kijken. Zeker als het buiten koud is. Lekker knus binnen voor de tv.

Vanaf woensdag volgen we ook al het Sinterklaas journaal. De kleine man vindt de Sint en zijn Pieten gewoon leuk. Dochterlief van 5,5 jaar volgt het verhaal. Ze bedenkt zelf al prima oplossingen voor alles wat er gebeurt en wat ze ziet.

 

Aftelkalender
Samen met dochterlief maakte ik al een leuke aftelkalender tot aan pakjesavond. Een kalender met wasknijpers. Eenvoudig te maken en op deze manier kan er elke dag een wasknijper weggenomen worden. Zo kunnen ze precies zien hoe lang het nog duurt.

 

Wil je weten hoe je de kalender maakt? Uitleg geef ik op de blog van Onlybyme.

 

Schoen zetten en aantal cadeautjes
Bij ons mogen de kinderen alle zaterdagen tot aan pakjesavond hun schoen zetten. In totaal dus 4 keer. Meestal mogen ze ook nog 1x bij omi hun schoentje zetten. Dat maakt het totaal al op 5 keer. Genoeg dus 😉

Sinterklaas brengt nog pakjes bij Oma en nog thuis. Wij doen eerlijk gezegd geen bergen cadeautjes. Persoonlijk vind ik dat niet nodig. Natuurlijk is het feest voor de kinderen, maar bergen cadeautjes. Wat hebben ze eraan?

Wij doen natuurlijk wel meerdere pakjes, maar er is dan ook altijd een pakje bij met een pyjama of een ander kledingstuk. De kinderen vinden dit niet erg. Het gaat ze vooral om het uitpakken.

Daarnaast vind ik dat kinderen best mogen leren dat het niet altijd alleen maar speelgoed hoeft te zijn.

 

Ik heb nog niet veel gekocht voor pakjesavond en ook nog niet alle schoencadeautjes bij elkaar. Ik had wel al een paar dingen gescoord bij Kruivdat, maar daar is het ook bij gebleven.

Binnenkort dus even alleen op jacht voor nog wat schoencadeautjes en met vriendlief samen voor de cadeautjes voor pakjesavond.

 

Voor vanavond ligt er in ieder geval een klein cadeautje klaar met een chocolade ei. Deze kocht ik bij de lidl en bevatten kleine poppetjes, Sint, Piet, het paard of een cadeautje. Passend dus bij het Sinterklaas thema.

 

Versiering
Uhm ik beken. Hier in in huis is er nog geen versiering. Ik zag via social media al veel leuke ideetjes voorbij komen. Zelf ben ik er nog niet aan toe gekomen. Ik weet eerlijk gezegd ook nog niet welke versiering ik wil. Op de blog van mijnmamawereld staan in ieder geval genoeg leuke ideetjes!

Dus net als ik inspiratieloos, kijk dan zeker even bij haar op de blog. Maar verder zijn we hier in huis zeker klaar voor dit leuke kinderfeest. De pietenpakjes en kleurboeken zijn in ieder geval van zolder gehaald en al volop in gebruik!

 

Zijn jullie er klaar voor?

 

 

Comments are closed.