Nog een week en dan is ook de laatste maand van het jaar voorbij. Veel mensen gaan goede voornemens bedenken. Ik zelf doe hier ook vaak aan mee, maar iedereen weet dat er weinig van terecht komt. Doelen als lijnen, meer sporten, stoppen met roken. Dat laatste doe ik (gelukkig) niet. Maar de rest, uhm nog nooit gelukt!

 

Dit keer zag ik wat persoonlijke doelen op blogs voorbij komen die wat groter of algemener zijn. Dat zette mij aan het denken. Daarom deel ik vandaag doelen met  jullie die ik graag wil uitvoeren in 2o17.

 

Mijn persoonlijke doelen

 

  • Het eerste doel heeft toch een beetje met lijnen te maken. En nee, niet opeens drastisch lijnen. Maar doorgaan zoals ik nu bezig ben. Wat minder suiker, snoep, chipjes en wat vaker gezonder eten. Dit lukt aardig. Ik ben er misschien een klein beetje mee afgevallen, maar daar blijft het dan ook bij. Het liefste wil ik 2,5 kilo nog afvallen, maar dan zou ik toch meer moeten sporten en … oeps, de chips en chocolade lech 100% moeten laten staan. Dus dat gaat hem niet worden.

 

  • Minderen met mijn telefoon, social media. Ik heb al twee apps van mijn iPhone verwijderd. Snapchat, dit heb ik overigens helemaal verwijderd (mijn account) en twitter heb ik eraf gehaald. Dit scheelt al in gebruik. Maar momenten met de kinderen, moet die telefoon gewoon even aan de kant.

 

  • Ik wil het wandelen, wekelijks weer oppakken. Gezond, beweging en gewoon even je hoofd legen.

 

  • Mijn blog. Daar wil ik ook weer wat meer aandacht aan gaan besteden. Sinds november werk ik weer 3 dagen en hierdoor minder tijd gehad. Ook door onze verhuizing, waar we momenteel mee bezig zijn, schiet het bloggen erbij in. Dus na de verhuizing (eind januari) wil ik weer meer bloggen. Een blog planner ligt al klaar met wat leuke onderwerpen.

 

  • Ons huis echt ons thuis maken. We hebben inmiddels de sleutel van ons nieuwe huis. Er wordt ook al druk geklust. Halverwege/eind januari gaan we helemaal om en zullen we er voor het eerst slapen. Ik wil het dan gezellig en knus in huis gaan maken.

 

  • Vaker knutselen met dochterlief. Ze vindt dit zo leuk. Maar door alle drukte de laatste weken niet vaak meer gedaan. Dus ook hier ga ik voor zorgen.

 

  • En een doel dat ik eigenlijk ook al geregeld met mezelf heb afgesproken, maar toch niet lukt. Wat meer sieraden dragen en mooie kleding. Ik heb leuke kleren hoor, maar gewoon casual kleding. Ik ben niet zo van de make-up, hoge hakken en strakke jurkjes. Maar toch vind ik het altijd prachtig bij anderen. Ik neem me daarom altijd voor om wat meer rokjes, jurkjes en hakken te dragen. Afmaken met wat make-up en sieraden. Ik ben gewoon zo’n moeder die er verzorgd uit ziet, maar verder niks bijzonders. En in de avonden, na werktijd, gewoon heerlijk een jogging outfit kan aantrekken.

 

Best nog wat puntjes. Ik ga er in ieder geval op letten en hopen dat het me lukt. Er zullen vast nog meer dingen zijn, maar hier ga ik me eens op richten.

 

Heb jullie voornemens of doelen?

 

Comments are closed.