Wow, het waren twee prachtige, zonnige dagen. Eindelijk de zon waar we op gewacht hadden. En eindelijk de zomerkleren uit de kast halen. Want met dat warme was het toch echt nodig om wat luchtigs aan te trekken. Je wordt er gewoon blij van totdat…

 

Zomerkleding

Ik haalde mijn zomerkleding eens echt uit de kast. 3 korte broeken. 2 al zeker 3 jaar oud en 1 van mijn nichtje afgelopen zomer gekregen. Maar de korte broekjes zijn meer voor onze vakantie naar Zuid-Frankrijk of voor in eigen tuin.

Dan de rokjes. Leuk, maar 1 rokje heb ik gewoon al 6 jaar, oeps. De andere rokjes ook al zeker 1 of 2 jaar. Ik pas ze, passen nog prima, maar nee deze wil ik ook niet aan.

Dan verder met mijn jurkjes. Ja, daar kan ik wel wat mee. Luchtig, oké, de meeste jurkjes zijn ook al minimaal 2 jaar oud. Geloof dat ik vorige zomer 2 nieuwe jurkjes heb gekocht. Maar goed, zomerkleren draag je minder vaak en gaan dus langer mee.

 

Help de melkflessen!
Ik kies dus een jurkje om aan te trekken. Helemaal tevreden dat ik iets gevonden hebben totdat in de spiegel kijk. Probleem nummer 2. Mijn benen, geven ze licht? Of lijkt dat maar zo. Ze zijn wit, zoals de dames zeggen: “melkflessen benen”. Ik overweeg om toch maar voor een lange rok (jaja, ik heb er 1) of voor een dunne broek te kiezen. Ik zie de blikken van mensen namelijk al naar mijn benen gaan. Wow, die is wit! Maar hé, ik ben eigenlijk nogal gek. Ik zal toch ooit eens een beetje kleur op benen moeten krijgen. En dat lukt echt niet wanneer ik ze bedek.

In mijn puberteit werden mijn benen overigens wel bruin, laatste jaren helaas niet snel meer. Dus dit jaar ga ik gewoon weer voor de bruine benen. Ik heb nu eenmaal een lichte huid dus erg bruin zal ik niet worden.

Ik vertrek met mijn luchtige jurkje naar school, kinderen brengen en ophalen. Ik betrap mezelf…. ik verontschuldig me voor mijn melkflessen. Waarom? Vraag het me niet. Ik weet 100% zeker dat ik niet de enige dame ben met melkflessen. Dus bij deze Ode aan de Melkflessen benen!

 

Mijn doel
Wat nieuwe zomerkleren kopen. De mijne zijn niet versleten, maar ik heb mezelf al 2 jaar achter elkaar in dezelfde kleding gezien op de foto’s van Zuid-Frankrijk. Dat gaan we dit jaar toch anders doen. Ik had al een paar dingen gekocht (shirtjes, jurkje) en bestelde gisteravond nog een zomerjurkje en jumpsuit bij H&M (Nu nog afwachten of het gaat passen)

En mijn 2e doel, bij elke zonnestralen even minimaal een half uurtje met mijn benen in de zon. Van schoonmoeder de tip gekregen om de olie van het Kruidvat merk met zon bescherming te gebruiken. Dan wordt je sneller bruin. Wat houdt me tegen, niks. Of ja regendagen zoals vandaag. Zon kom maar op!

 

Comments are closed.