Vandaag was de 2e werkweek na onze zomervakantie. Als juf heb ik bijna 6 weken vakantie gehad. Tijd genoeg dus om te genieten maar ook om wat klusjes in huis te doen. Ik blik daarom terug naar het begin van de zomervakantie…

Mijn doelen
Een week voor de zomervakantie bedacht ik me dat ik wel tijd had om het 1 en ander te doen in de vakantie. Ik deelde daarom met jullie wat doelen En vandaag, een week na de zomervakantie blik ik even terug.

  • De speelkamer opruimen. Ik ben nog steeds niet helemaal tevreden met hoe alles is opgeruimd. Inmiddels hebben we wel een fijne lego tafel maar hier en daar wil ik wat dingen veranderen –> Dit deed ik meteen aan het begin van de zomervakantie. Ik verschoof wat kastjes. Ruimde wat speelgoed op en sorteerde de kleurboeken. Het grootste gedeelte dat ik graag wilde heb ik dus gedaan.
  • Naar de kapper. Mijn haren zullen na onze vakantie van zon en zee zeker toe zijn aan een knip beurt. Ik heb via pinterest al wat leuke kapsels gezocht. Tevens mogen mijn haren dan wel geverfd worden –> Haren zijn geverfd en geknipt. Alleen heb ik er geen ander model in laten knippen. Ik ben er nog niet over uit wat ik graag wil.
  • Nieuwe accessoires kopen. Ik heb nog een aantal cadeau bonnen liggen. Namelijk van Leenbakker, Kwantum en 2 dorps winkeltjes. Deze mogen wel eens ingeruild worden. –> Het begin is hier mee gemaakt, maar er volgt nog een shoplog over mijn aankopen van de cadeaubonnen.
  • De lego friends van dochterlief opnieuw opbouwen. Dit heb ik haar beloofd. Als het een keer minder mooi weer is, gaan we alles opnieuw opbouwen. Ik vermoed dat dit niet in 1 dag gaat lukken. –> Van dit doel maakte ik meteen een opdracht voor de mamachallenge. We hebben al veel lego opnieuw opgebouwd, maar het is nog niet gelukt om alles opnieuw op te bouwen.
  • Kleine zonder opruimen. We hebben boven de speelkamer een kleine zolder met een vaste trap. Ik wil deze even ordenen, alle spullen een juiste plek geven. Daarnaast zijn er spullen die naar de grote zolder kunnen. Spullen die we (bijna) nooit gebruiken. –> Ook dit doel is gedeeltelijk gelukt. Ik heb veel opgeruimd en een plekje op zolder gegeven. Echter staan er nog spullen van een vriend (is aan het verbouwen), waardoor ik niet overal bij kan op de kleine zolder. Ik moet dus nog even geduld hebben totdat deze spullen worden opgehaald.
  • Een nieuwe klerenkast kopen. De kast van onze dochter is toch wel erg klein. Ik wil de klerenkast van de kleine man verplaatsen naar haar kamertje. Dan heeft ze twee dezelfde kasten naast elkaar van een niet al te groot formaat. Voor onze kleine man kopen we dan een nieuwe. –> Helemaal gelukt. Wij hebben zelf een grote kast gekocht. De onze is verplaatst naar dochterlief en haar kast naar de kleine man. We hebben allemaal nu voldoende kastruimte.
  • En als laatste wil ik opdrachten van de mamachallenge2017 gaan uitvoeren. Hier lees je volgende week meer over. –> Dit ben je misschien wel tegen gekomen op mijn blog. Ik heb 5 opdrachten van de 10 uitgevoerd. Precies zoals ik me had voorgenomen.

Een vakantie kan dus best handig zijn. Niet alleen voor te genieten en leuke dingen te ondernemen, maar ook om wat huishoudelijke klussen te doen. We kunnen er dus weer tegenaan. De eerst volgende vakantie is de herfstvakantie, maar dan hebben we al andere leuke plannen staan….

 

 

Comments are closed.