Allereerst nog voor iedereen een Gelukkig 2017 en dat het een mooi jaar voor iedereen mag worden!

 

 

Wij hebben twee kinderen. Een kleine man, die over 9 dagen 3 jaar wordt en een dame van 5 jaar. Door de week wanneer vriendlief en ik werken hebben we geluk met onze moeders. Beide oma’s passen graag op. Ze hebben dit zelf aangeboden. Ze weten beide ook, wanneer het teveel wordt of het gaat niet meer, wij een gastouder gaan regelen.

 

Oma’s als oppas

 

Schoonmoeder, omi past elke maandag op en mijn moeder op donderdag en vrijdag. We zijn dus ontzettend blij. Het bespaart ons kosten en de kinderen vinden het gezellig met oma. Ze zijn tussen de middag gewoon thuis en hoeven niet over te blijven. Daarnaast hebben wij het geluk dat vriendlief werkt van 5.30 tot 14:00 en hierdoor om 14:45 thuis is. En de oma’s dus geen lange dagen hoeven op te passen.

Toch merken wij ook wel dat de oma’s een jaartje ouder worden en beide 60+ zijn. Overdag oppassen vinden ze niet erg, maar om ook nog in de avonden en weekenden op te passen werd wat veel. Ze hebben beide ook nog hun eigen leventje en daarnaast werkt 1 van de oma’s nog een aantal uren per week.

 

Nieuwe oppas

Hoe blij we ook met de oma’s zijn, het werd tijd om een oppas te zoeken. Een oppas voor de avonduren. Zodat de oma’s dit niet meer hoeven te doen. Op vrijdag komt het namelijk geregeld voor dat vriendlief en ik beide moeten tennissen. Een oppas voor dat 1,5 uurtje zou wel handig zijn.

We wonen in een klein dorp met genoeg jonge dames. Maar je wil toch graag een dame die bij je past, bekend is voor de kinderen en waarvan je weet dat zit wel goed.

We wisten wel een dametje, ze is bijna 14. Nog wat jong, maar wel een lief en verantwoordelijke dame. Ik besloot eerst haar moeder te vragen. Wel zo netjes, vind ik zelf. Haar moeder reageerde enthousiast en wist zeker dat haar dochter graag zou willen. En ja, zo kwam ze op een vrijdag oppassen. De kinderen waren helemaal blij. Ze kenden haar al. Ze woont immer een aantal huizen bij ons vandaan, althans nu nog. Want we verhuizen binnenkort.

 

Het oppassen ging prima, kinderen blij, oppas vond het leuk. En vooral, wij blij. We hebben wel besloten, gezien haar leeftijd, dat als we echt een hele lange avond weg gaan of ver weg, we de ouders nog inschakelen. Maar voor de vrijdagavond en korte uitjes is dit ideaal.

Zo zijn vriendlief en ik afgelopen vrijdag gaan uiteten. Oppas een berichtje gestuurd en en geregeld. Zo fijn. Zo hebben wij ook wat meer vrijheid en samen quality time. En met deze oppas kunnen wij met een gerust hart weg.

 

Voordeel van een jongere dame is dat ze zelf nog niet op stap gaat of druk in de weer is met vriendjes. Hierdoor zijn ze vaak toch wat flexibeler. En zou het toch een keer laat worden en de oma’s kunnen niet, mag ze altijd een vriendin meenemen. Geen enkel probleem.

Natuurlijk betalen we deze oppas. Dat hoeft bij oma’s niet, maar dat vinden we helemaal niet erg. Best lastig nog, wat betaal je een oppas. Even rondvraag gedaan bij mijn tennisvriendinnen en schoonzusje. Ook nog even via google gezocht. Ik denk dat we een keurig bedrag betalen voor een bijna 14 jarige met 2 kinderen waar ze op past.

 

Dus ja eindelijk een oppas gevonden, we hopen dat ze voorlopig nog graag oppast!

 

Hebben jullie een vaste oppas of ook de oma’s?

 

 

Comments are closed.