Onze dochter is vorig jaar gestart met zwemles. Ze was er klaar voor, had er zin in en de eerste zwemles ging goed. Iet wat verlegen en gespannen, maar ze deed het wel gewoon. Een trotse moeder. En nu, nu zijn we een jaar verder…

 

Zwemles
Eind mei 2016 startte onze kleine dame met zwemles. Ze vond het spannend, deed goed mee en genoot van haar 1e zwemles. We zijn nu een jaar verder.

Ze gaat nog elke week met plezier naar de zwemles. Het onderwater zwemmen, door het gat, vindt ze spannend, maar ze doet het wel elke week opnieuw.

Ze heeft een ontzettend lieve, maar duidelijke zwemjuf. Een zwemjuf die haar leerlingen goed inschat, motiveert, complimenteert, maar ook gewoon aanspreekt op punten wanneer dit nodig is.

 

Het enige jammere is dat er in de vakanties geen zwemles is. Waardoor er toch wel wat lessen zijn uitgevallen. Ze is nu een jaar op zwemles en ze mag bijna voor haar A diploma op. Super goed dus.

Zonder de vakanties is ze nu zo’n 46 weken bezig. Nog een paar lessen te gaan tot haar A. Ze zal alleen even op haar A diploma moeten wachten omdat er 6 weken zomervakantie tussen zit. Dat is wel jammer, maar uiteindelijk krijgt ze haar diploma wel. Wat zal ze zelf trots zijn. We gaan daarna nog door voor B. Dat vind ik wel belangrijk. En gelukkig wil ze dat zelf ook graag.

 

Zwemmen op vakantie
Ik vind overigens het wel een fijn gevoel dat ik weet dat ze zich straks enigszins kan redden op vakantie. Natuurlijk moeten we haar nog goed in de gaten houden. Want met een (bijna) A diploma kunnen ze wel zwemmen, maar nog lang niet goed genoeg om zonder toezicht te zwemmen.

 

Maar net zoals bij zwemles 1 ben ik nog steeds een trotse moeder. Onze dame is maar een mini met haar 109cm en 15 kilo met 6 jaar. Ze is dan ook de kleinste van het zwemgroepje, maar ze laat zich niet kennen. Ze zet door en laat zien wat ze kan.

Nog even geduld en dan heeft ze haar eerste zwemdiploma in handen!

 

Hoe lang deden jullie over het A diploma?

 

Comments are closed.