Er is er 1 jarig, hoera hoera, dat kun je wel zien dat is…. Onze kleine boef.

3 jaar geleden om 00:24 werd met een zwangerschapsduur van 39w1d onze kleine man geboren. De bevalling startte op 10 januari in het begin van de middag. In de loop van de middag gingen we richting ziekenhuis. Op dat moment was het erg druk en moest ik even wachten. Rondjes lopend door de gang van het ziekenhuis om weeën op te vangen, maar verder ging het prima.

Tegen etenstijd waren de verloskamers weer vrij en mocht ik daar plaatsnemen. En net na middernacht werd onze kleine man, gezond geboren. Ik geloof dat ik de rest van de nacht geen oog meer heb dicht gedaan. Ik vond het bijzonder om op natuurlijke wijze te bevallen. Ons 1e kindje, dochterlief, kwam namelijk met 30w6d via een keizersnede ter wereld.

Nee, dat wil ik niet aan!

En vandaag wordt onze kleine boef 3 jaar! Een eigen willetje heeft hij wel. Afgelopen zondag vierden we al zijn feestje. De leuke blouse die ik voor hem kocht, wilde hij niet aan. Normaal gesproken is mama wel de baas hoor, maar de kleine man was en is nog steeds flink verkouden. Hij vond het wel allemaal prima. Hij koos voor een stoere donker rode trui van de Zara. Ook goed, dacht ik bij mezelf. Als ik me niet helemaal fit voel, trek ik ook het liefste kleren aan die ik prettig vind.

Hoe vieren wij feest.

 Wij vieren verjaardagen met onze eigen familie. Dan zijn we in totaal met 14 personen. Dus een woonkamer vol. Verder komen wel twee goede vriendinnen nog even langs. Maar daar houdt het ook bij op. Wij hebben bewust gekozen om geen vriendengroep of ooms en tantes van ons zelf uit te nodigen. Dan wordt het veel te druk.

Onze kinderen zijn dit gewend en vinden het gezellig. Dochterlief heeft nu de leeftijd van kinderfeestjes en ook daar wordt ze nog bij verwend. Er komt dus meer dan genoeg bezoek.

3 jaar, Hoera!

De cadeautjes

Zoals ik al schreef, afgelopen zondag vierden we zijn feest. Gisteren feest bij de peuterspeelzaal gehad en vandaag zijn echte verjaardag. Niks bijzonder gepland. Hij krijgt nog een klein cadeautje, misschien dat vanmiddag nog even iemand komt, maar verder geen groot feest meer.

De kleine man is in ieder geval goed verwend. Hij kreeg een tractor, tipi-tent (gemaakt door mijn schoonzusje), playmobil, autootjes, verf, kleurboeken en kleren. En nog iets voor zijn spaarpotje. Hij kan dus weer even vooruit met zijn nieuwe speelgoed.

Een verjaardag van je eigen kind blijft speciaal. Je denkt toch altijd wel even terug aan de geboorte. Hoe verliep alles? En nu, nu is de kleine boef alweer 3 jaar!

En over 4 weken is onze prinses jarig. Zij wordt alweer 6 jaar. Cliché, maar de tijd vliegt echt!

Comments are closed.