Dit lekkere loempia recept heb ik gekregen via mijn schoonzusje uit Amerika. Ze is geboren in de Filipijnen. Ik maakte de loempia’s voor de eerste keer, maar ze waren gelukkig best goed gelukt. Ze smaakte in ieder geval lekker.
Ingrediënten:
-
- Gehakt of Kip
-
- Knoflook
-
- Ui (Fijn gesnipperd)
-
- Geraspte Wortel
-
- Taugé
-
- 1 theelepel zwarte peper
-
- 1 theelepel zout
-
- Filo deeg (speciaal voor loempia’s)
-
- 1 ei
-
- Loempia saus
De hoeveelheden staan er niet bij, omdat ik alles op gevoel heb gedaan. Zo gebruikte ik 2 stuks kipfilet. Ik sneed er kleine stukjes van en kookte ze eerst even voor. Ik heb grote 2 uien en 1 zakje wortelen (Lidl) gebruikt. een klein beetje taugé en een paar teentjes knoflook. Knoflook kun je eigenlijk naar smaak toevoegen. Het ligt er natuurlijk aan of je er zelf van houdt.
Hoe maak je de loempia’s:
-
- Snijd alles in kleine stukjes. Meng de ingrediënten en voeg zout en peper toe.
-
- Vul het filo deeg voor 1/3 met de vulling. Vouw de zijkanten naar binnen, zodat de vulling er niet uitvalt. Rol dan de loempia strak op.
-
- Je kan de zijkanten en uiteinde even met wat ei mengsel glad strijken.
-
- Leg de loempia’s voor minstens 2 uur in de koelkast
-
- Frituur de loempia’s tot ze goudbruin zijn.
-
- Eet ze lekker op met wat loempia saus! Smakelijk eten 🙂
Het is eigenlijk een makkelijk recept. Je kan er ook andere vulling indoen. Iets wat je zelf lekker vindt. Mijn gemaakte loempia’s hadden in verhouding wat veel wortelen. Dit zou een volgende keer iets minder kunnen. Ook heb ik geleerd dat ik ze iets strakker moet oprollen. Maar zoals ik al zei, voor een eerste keer, waren ze prima gelukt! Mijn schoonfamilie heeft ze geproefd en ook zij vonden ze lekker. Dat neem ik tenminste aan omdat alle loempia’s op waren!
In september komen mijn schoonbroer en schoonzus uit Amerika ons een bezoekje brengen i.v.m. een familie bruiloft. Mijn schoonzus heeft al aangeboden om dan samen met mij nog eens de loempia’s te maken en te leren hoe ik ze extra strak en mooi kan oprollen.
<– Een bordje vol loempia’s, maar eerst even de koelkast in.
De loempia’s zijn gebakken en klaar om te eten –>
Hebben jullie wel eens loempia’s gemaakt?
Comments are closed.