Een quiche maken we hier in huis geregeld. Meestal is het een quiche die we vullen met ‘restjes’ groente die er nog liggen. Paprika, champignons, broccoli, wortelen of wat dan ook. Daarbij doen we dan ham blokjes of gehakt.
Dit keer ging ik op zoek naar iets anders en kwam uit bij een shoarma prei quiche. Ik heb er zelf paprika en ui bij gevoegd, om net wat meer smaak te krijgen. Wij vonden de quiche lekker en daarom deel ik dit recept met jullie.
Benodigdheden:
Bladerdeeg / Bladerdeeg voor hartige taart (6 a 8 stuks)
400 gr shoarmavlees
2 dikke stronken prei
1 paprika
1 dikke ui
3 eieren
125 ml crème fraîche
Zakje geraspte kaas
Hoe maak je het:
1.Leg het bladerdeeg uit, zodat dit kan ontdooien
2.Bak het shoarmavlees aan.
3.Snijd de prei in ringen, paprika en ui in stukjes en voeg dit toe aan het shoarmavlees. Bak alles nog zo’n 4 minuten.
4.Vet de quiche vorm in. Bekleed de quiche vorm met het bladerdeeg. En niet vergeten gaatjes in de bodem prikken.
5.De eieren los kloppen samen met de crème fraîche en de geraspte kaas.
6.Roer het eimengsel door het shoarmavlees, in de quiche vorm gieten en gladstrijken.
7.Quiche in het midden van de oven zetten en zo’n 30 minuten bakken op 200 graden.
Smakelijk eten!
Comments are closed.